Karacabey altın çağını yaşıyor…

Altyapı, tarım, turizm, ulaşım, sanayi, spor ve sosyal belediyecilik yatırımlarıyla birlikte hızla gelişen Karacabey’in, Bursa’nın yeni çekim merkezi olduğunu ifade eden Özkan, “büyük ölçekli yatırımların da etkisiyle adeta altın çağını yaşayan kentin geleceğini inşa etmek için de çalışıyoruz” dedi.

Karacabey altın çağını yaşıyor…

Karacabey’de üst üste ikinci kez belediye başkanlığı dönemini yaşayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, hayata geçirdikleri çalışmaları, hedefleri ve projeleri kamuoyuyla paylaştı.

Son yıllarda yapılan altyapı, tarım, turizm, ulaşım, sanayi, spor ve sosyal belediyecilik yatırımlarıyla birlikte hızla gelişen Karacabey’in, Bursa’nın yeni çekim merkezi olduğunu ifade eden Özkan, büyük ölçekli yatırımların da etkisiyle adeta altın çağını yaşayan kentin geleceğini inşa etmek için de çalışmalarını kararlı bir şekilde sürdürdüklerini söyledi. Avrupa Leylek Köyleri Ağının Türkiye’deki tek temsilcisi olan Karacabey’e bağlı Eskikaraağaç’ta bulunan Leylek Köy Göl Evi’nde düzenlenen toplantıya; AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, MHP İlçe Başkanı Hilmi Kaya ve Yerel Yönetimler Başkanı Sibel Bilgin ile Karacabey Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.

“YENİ BİR ŞEHİR KURUYORUZ”…
Merkezi hükümet, Büyükşehir Belediyesi ve Karacabey Belediyesi’nin yatırımlarımız ile ilçenin altın çağını yaşadığını kaydeden Başkan Ali Özkan, “Karacabey’in 100 yılda alamadığı yatırımlar, bizim dönemimize nasip oldu. Şehrimizin geleceğini ‘3T vizyonu’ adını verdiğimiz Tarım, Turizm ve Teknoloji odaklı yatırımlarla inşa etme hedefiyle yola çıktığımız çalışmaları sürdürüyoruz. Altyapı, ulaşım, turizm, kültür-sanat, spor ve sosyal belediyecilik gibi alanlarda çok sayıda projeye imza atıyoruz. 40 yıllık altyapı sorununa neşter vurduk. İçme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, havai elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları sürerken, fiber optik altyapı da yenileniyor. Tabiri caizse yeniden bir şehir kuruluyor Karacabey’de. İstanbul-İzmir Otoyolu Karacabey’i merkez haline getirdi. TEKNOSAB tamamlandığında 150 bin kişiye istihdam sağlanacak. Uzun yıllardır hayal olan Gölecik ve Yeşildere barajlarının yapımı tamamlandığında Karacabey, 100 yıllık rüyasına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

HALKA YAKIŞIR HİZMETLER…
Karacabey’in her alanda çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna vurgulayan Özkan, “Bu potansiyeli en iyi şekilde kullanarak ilçemizi geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Makine parkını yeni araçlarla güçlendirdik. 300 araçlık katlı otoparkı kullanıma açtık. KaracaTeras projesi ile mevcut pazar alanı yenileniyor. Tarım park projesini hayata geçirdik. 50 bin metrekare tarım park ve yükleme rampası yapıyoruz. Sosyal donatı alanlarını geliştiriyoruz. Cumhuriyet alanını modern ve kent merkezine yakışır hale getirdik. Karacabey sahillerinin standardını yükseltiyoruz. Yeniköy’de 42 kamp evini hizmete açtık. Eski Orman Oteli’ni yenileyerek turizme kazandırıyoruz. Boğazköy’e mesire alanı ve sosyal tesis kazandırdık. Eskikaraağaç’a sahil yolu yaptık” dedi.

Sporda büyük atılım
Spora yaptıkları yatırımların karşılık bulduğunu vurgulayan Özkan, “18 farklı branşta faaliyet gösteren Karacabey Belediyespor, pek çok alanda elde edilen başarılarla göz kamaştırıyor. Hedefimiz kısa sürede 22 branşa çıkmak. Göreve geldiğimiz 2014’te 2. Amatör Küme’de mücadele eden futbol takımımızı 2. Lig’e çıkardık. Sporda adeta devrim yaptık ve çok iddialıyız. Tesisleşme anlamında da çalışmalarımız davam ediyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X