Karacabey ıhlamur kokacak

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 2016 yılında yeşil bir Karacabey için mücadele edeceklerini söyledi. Özkan, 2016 yılında ilçenin marka değerlerinden biri olan ıhlamuru da şehrin dört bir yanında kullanacaklarını bildirdi.

Karacabey ıhlamur kokacak

AYHAN FİDAN

 

Belediye Başkanı Ali Özkan, Park Bahçeler Müdürü Aybars Tunalı ve Park Bahçeler Müdürlüğü personeli ile Gazi Mahallesi’ndeki park alanında süren çalışmaları inceledi. Modern bir görünümde inşa edilen park alanı ıhlamur ağaçları ile donatılarak bölgenin ıhlamur kokusuyla nefes alan bir sosyal alan niteliği taşıyor. Parkta ayrıca ilçede ilk kez özel ışıklandırma teknikleri de kullanılacak.

 

Ihlamuru Karacabey içerisinde işlemek için harekete geçtiklerini belirten Özkan, bu kapsamda ilk olarak Atatürk Caddesi ile Bursa Caddesi üzerinde bulunan refüjde zamanla kuruyan ağaçların yerlerine ıhlamur ağaçlarının dikilmesini kararlaştırdıklarını bildirdi. 

Özkan “2016 yılı itibariyle yapacağımız ağaçlandırmalarda önceliğimiz ıhlamur ağaçları olacak. Şehrin dört bir yanına bu ağaçların dikimi için çalışma başlatıyoruz. Böylelikle Karacabey ıhlamur kokan bir şehir olarakta anılacak’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X