Karacabey ova köyleri yol genişletme çalışması başlıyor

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan-Bütçe Komisyonu üyesi Önder Matlı, seçim çalışmaları kapsamında Karacabey’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Karacabey ova köyleri yol genişletme çalışması başlıyor

Karacabey’e bağlı yaklaşık 17 ova köyünü yakından ilgilendiren 15 kilometrelik yol genişletme projesi ile ilgili olarak müteahhit firma, muhtarlar, sulama birliği ve köy temsilcileri ile alan üzerinde son değerlendirilmeler yapıldı. Karacabey Ova Köyleri Sulama Birliği’nde yapılan toplantı sonucunda ihalesi tamamlanan projeye bir an önce başlanması konusunda mutabakat sağlandı.

Bursa Milletvekili Önder Matlı yaptığı açıklamada, “AK Parti iktidarları döneminde her alanda olduğu gibi özellikle ulaşım konusunda çok büyük hizmetlere imza attık. Türkiye genelini ve uluslararası ulaşım ağını ilgilendiren 3. boğaz köprüsü, Marmaray tüp geçit, 3. havaalanı, hızlı tren ve duble yollar gibi mega projelerin yanı sıra daha ziyade yereli ilgilendiren köy ve bağlantı yolları konusunda da ciddi adımlar atıyoruz” dedi.

Karacabey’in ova köyleri ile olan bağlantısını sağlayan ihtiyacı karşılayamayan yolun genişletilme projesi hakkında bilgi veren Milletvekili Matlı, “Proje yol genişletme çalışmasının yanı sıra toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapı işlerini de kapsamaktadır. Yaklaşık 15 km lik yol kesimi 12m. genişliğinde sathi kaplama şeklinde yol genişletmesi yapılarak başta Hotanlı, Küçükkaraağaç, Yenisarıbey, Hamidiye gibi civar köylerin trafik yoğunluğu ve güvenliği arttırılmış olacaktır. İşin kapsamında yaklaşık 450.000,00 m3 toprak işleri, 15 km reglaj, sulama birliğine ait kanaletlerin uzatılması gibi sanat yapıları ve 70.000,00 m3 üst yapı malzemesi serilmesi işi yapılacaktır. Muhtemelen önümüzdeki birkaç gün içinde çalışmaların başlanılması ve en kısa sürede tamamlanarak Karayollarına teslim edilmesi planlanmaktadır. İrili ufaklı muhalefet partileri hesap ve kitaptan uzak vaatlerle seçim çalışması yaparken,Ak Parti olarak bizler ayakları yere basan gerçekçi söylemelerle milletimizin karşısına çıkıyoruz” dedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X