Karacabey RAM hizmete açıldı

Karacabey ve Mustafakemalpaşa’daki bin 500’ü aşkın öğrenciye hizmet verecek olan Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Karacabey’de hizmete açıldı.

Karacabey RAM hizmete açıldı

AYHAN FİDAN

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşınmasından sonra boş kalan binada faaliyete başlayacak olan Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM)’nin açılışına Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in yanı sıra, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Emin Dingin, ‘RAM, bölgemiz için büyük bir ihtiyaçtı. İki yıl önce bir proje başlattık, ilçemizde. O projenin birinci ayağı Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM), ikincisi Engelli Yaşam Merkezi ve üçüncü ayağı ise, Özel Eğitim Okulu’ydu. RAM’ı bugün hayata geçirdik. Engelli yaşam merkezini Karacabey Belediyesi’nin desteğiyle Engelsiz Yaşam Merkezi olarak faaliyete geçirdik. Özel Eğitim Okulu projemizi de bakanımıza ilettik’ dedi.

Kurumda, destek eğitimine ihtiyacı olan özel çocukların tanılarının yapılacağını belirten Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Seda Güncü Üsküdar ise, ‘Normalin altında veya normalin üzerinde olan çocuklara eğitim verilecek. Bakanlık tarafından verilen test eğitimleri var. O testler sonucunda çocuklara tanılamalar yapılıyor. Çocuklar normalin altında ise, devletimiz rehabilite merkezlerinde bu çocuklara destek eğitimi veriyor. Bir de üstün yetenekli çocuklarımız var. Bu çocuklar da Bilim Sanat Merkezleri’nde destek eğitim programına dahil oluyorlar. Onlar da buralarda devletin verdiği destek eğitim programlarından faydalanıyorlar’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X