Karacabey sahilinde sel baskınına önlem

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Karacabey’in Kurşunlu ve Malkara Mahalleleri’nde önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Karacabey sahilinde Kurşunlu ve Malkara Mahalleleri’ne, şiddetli yağmurlarda yol geçişlerinin su baskınlarına neden olmaması i

Karacabey sahilinde sel baskınına önlem

Bütünşehir Yasasıyla sorumluluk alanlarına giren ilçelerde yatırım seferberliği başlattıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Karacabey sahilindeki Kurşunlu ve Malkara Mahalleleri’nde aşırı yağışlara bağlı olarak meydana gelen su baskınlarını önleyebilmek amacıyla prefabrik yağmur suyu menfez imalatları gerçekleştirdiklerini kaydetti. Karadan denize doğru gerçekleştirdikleri yağmur suyu menfez yolu ile karada biriken yağmur sularını denize yönlendirdiklerini vurgulayan Çetinavcı, “Bu yol geçişleri ile kara tarafından denize doğru yağmur suyu drenajını sağlamış olduk. Böylelikle meydana gelebilecek su baskınlarının can ve mal kaybına neden olmasının önüne geçtik” diye konuştu.

Çetinavcı projenin, “Gemlik Körfez Havzası Kanalizasyon ve Yağmursuyu Kolektörleri Yapım İşleri” çalışması kapsamında gerçekleştirildiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X