Karacabey Tarım Fuarı’na büyük ilgi

Türkiye’nin önde gelen tarıma dayalı sanayi üreticilerinin, son teknoloji ürünlerini sergilediği Karacabey 5. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı.

Karacabey Tarım Fuarı’na büyük ilgi

AYHAN FİDAN

Karacabey’in ev sahipliğinde bu yıl 5’incisi düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı başladı. 100 firmanın ürünlerinin görücüye çıktığı fuar, 10 dönümlük alana sahip Ömer Matlı Kapalı Pazaryeri’nde törenle ziyaretçilere kapısını açtı. Türkiye’nin her yerinden çiftçilerin akın ettiği Karacabey 5. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı pazar günü sona erecek.

Fuarın açılışına AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Karacabey Kaymakamı Dr.Yusuf Gökhan Yolcu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Karacabey TSO Başkanı Naci Güncü, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Bursa ve Türkiye genelinden gelen çok sayıda çiftçi ve vatandaşlar katıldı.

‘KARACABEY ATAĞA GEÇTİ’

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, güçlü Bursa’nın geçmişten bu yana çalışkan insanları ile her yönden birinci olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin tarım sıralamasında Avrupa’da birinci, dünyada da yedinciliğe yükseldiğini söyledi. Altepe, “Bizim köprülerimizi, yeni havaalanlarımızı Avrupa’da kıskanıp gıpta ile bakıyorlar. Türkiye’nin hızla yükselmekte olan büyümesini asla engelleyemeyecekler. Karacabey, Büyükşehir’e geçmesinden bu yana, henüz 2 yıl olmasına rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri ile artık her alanda atağa geçti. Güzel ilçemizde süt toplama merkezleri ve çiftçilere yönelik yatımlar katlanarak devam ediyor. Bursa’nın güzel ve çalışkan insanları üretmeye ve Türkiye’yi dünya lideri yapma yolunda, lokomotif görevini yapmaya devam edecek” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da, Karacabey Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ve Karacabey Ticaret Borsası’nın işbirliğiyle hazırlanan organizasyonun, her geçen yıl daha da güçlendiğini vurguladı. Burkay, “Gerçek bir tarım kenti olan Karacabey, bu fuar sayesinde ülkemize önemli kazanımlar sağlıyor ifadelerine yer verdi.

TARIM TEKNOPARKI

Büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Geçmişten bugüne, Türkiye tarımına yön veren, güçlü ve bereketli tarım diyarı Karacabey, son yıllarda gerçekleştirilen başarılı adımlar sayesinde her alanda atağa geçmiş durumda. Gerek tarihi ve kültürel değerleri ile gerek turizm potansiyeli ile gerekse de tarıma dayalı güçlü sanayisi ve ekonomik gücüyle ilçemiz, Bursa’nın ve bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. 5’incisi düzenlenen fuarımız, ülke çapında da büyük ses getirmektedir. Önümüzdeki yıl, fuarın yeni bir formatta olması için Tarım Bakanımız Faruk Çelik’in destekleri ve TİGEM işletmesinin katılımı ile güçlü bir ‘Tarım Teknoparkı’ oluşturmak için girişimlerde bulunuyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X