Karacabey’de 3 bin ton defne işlem görüyor

Karacabey’e bağlı Kurşunlu köyünde Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle kurulan defne kurutma tesisi Bursa’da örnek proje olarak seçilirken, proje ile ilgili tanıtım filmi çekilecek.200 üyeli olan Karacabey Kurşunlu Köyü Tarımsal Kalkın

Karacabey’de 3 bin ton defne işlem görüyor

AYHAN FİDAN

TKDK Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun defne tesisini gezerek açıklamalarda bulundu. Berksun, “Defne tesisi, Kurşunlu Köyü Kooperatifi’nin TKDK’dan aldığı hibe desteği ile 4 ay  25 günde kuruldu. 2015 yılının başında faaliyete geçen defne kurutma tesisi tam kapasite olarak hizmet veriyor. 345 bin 684 liralık projenin, 172 bin 842 liralık kısmı TKDK’dan hibe alındı. TKDK hibe destekleri ile kurulan bu tesis, hem kooperatif üyelerine kazanç sağlarken hem de çevrede yaşayan insanlara iş imkanı sağlıyor. Bu tesis, Bursa da örnek proje olarak seçildi. Yakın bir tarihte de proje ile ilgili bir tanıtım filmi çekilecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X