Karacabey’de ağaçlandırma

2016 yılının park, bahçe ve çevre düzenleme yılı olacağını açıklayan Karacabey Belediyesi, ‘En güzel şehir Karacabey olacak’ sloganıyla ilçe genelinde ağaç dikim çalışmalarına hız verdi.

Karacabey’de ağaçlandırma

AYHAN FİDAN

 

Şubat ayı sonuna kadar, dört bin ağaç dikimi gerçekleştireceklerini açıklayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Uluabatlı Hasan Meydanı, Karacabey Uluabat asfaltı ve Bursa Caddesi’nde de peyzaj çalışmalarının start alacağını bildirdi.

 

BİR AYDA 400 AĞAÇ

2016 yılında park, bahçe ve çevre düzenleme çalışmalarının daha da hızlandırılacağını belirten Özkan, “Park Bahçeler Müdürlüğümüzce, 2016 yılının ilk bir aylık bölümünde yaklaşık 400 çınar ve akçaağaç dikimi gerçekleştirildi. 

Çalışmalar hızla yürütülüyor ve bu rakam, Şubat ayı sonuna kadar 4 bine ulaşacak. Ekiplerimiz, tüm bu ağaç dikimlerinin yanı sıra güzel ilçemizi daha da güzelleştirecek çiçek ve gül dikim çalışmalarını da tüm ilçe içinde ve şehir civarındaki refüjlerde gerçekleştiriyor. Mevcut ağaç ve peyzaj bitkilerinde de formal ya da informal olarak adlandırılan, topiary dekoratif biçimlendirme çalışmaları uygulanarak, alanlara görsellik kazandırılıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X