Karacabey’de altyapı çalışmalarına başlandı

Karacabey’de BUSKİ tarafından yapılacak 170 milyon TL tutarındaki altyapı ve kanalizasyon çalışmaları başladı. İlçe merkezinin tamamında yürütülecek çalışmalarla, kentin çağdaş bir içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemine kavuşturulması hedefleniy

Karacabey’de altyapı çalışmalarına başlandı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçeye yaklaşık 40 yıldan bu yana hizmet veren ve işlevselliğini yitirmiş kanalizasyon ve içme suyu şebekesinin, kısa sürede yenilenmesini hedefleyen ve 5 ayrı noktada yürütülen çalışmaları, BUSKİ yetkilileriyle birlikte yerinde inceledi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, BUSKİ Kanalizasyon Daire Başkanı Mesut Boz, Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya, kontrol Mühendisleri Tuba Baydır, Mustafa Gülgün ve Semih Ertem’den detaylı bilgi aldı. Özkan, söz verdikleri projelerin sırasıyla hayata geçmesinden gurur duyduklarını söyledi.

TÜM KENTİ ÇEVRELEYECEK

Şehir içi kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmalarının Esentepe-Çamlıkaltı mevkiindeki arıtma tesisleri bölgesinden başlatıldığı ve tüm kenti çevreleyecek şekilde, kuşaklama kanal çalışmalarının da tüm hızı ile sürdürüldüğü bilgisini veren BUSKİ Kanalizasyon Daire Başkanı Mesut Boz, kent merkezinin tamamında yürütülecek altyapı ve üstyapı çalışmaları ile kenti kısa sürede çağdaş bir içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemine kavuşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Yeniköy’deki taşkın olaylarına son vermeyi amaçlayan dere ıslahı çalışmalarına da devam edildiğini sözlerine ekleyen Mesut Boz, ayrıca yine kırsal mahallelerden Yenisarıbey’de de tüm çevresine hizmet verecek şekilde kanalizasyon sistemi çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

ÖNCELİKLİ İHTİYAÇ

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da ilçenin tüm yönleri ile çağdaş ve modern bir görünüme kavuşturulması adına, tüm paydaşları ile birlikte büyük ölçekli projelere de sırasıyla hayat verdiklerini ifade etti. Özkan, “Şehrin öncelikli ihtiyacının 40 yıl önce yapılmış ve işlevini yitirmiş kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu şebekesi olduğunu söylemiş ve bu gerçekleştirilmeden de üstyapıda yapılan çalışmaların, hastaya ruj sürmekten öte bir şey olmadığını dile getirmiştik. Çok şükür ki, bugün de bu vaadimizi yerine getirmenin huzuru içindeyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X