Karacabey’de ‘eko turizm’ atağı

Karacabey Belediyesi tarafından ilçenin en önemli değerlerinden biri olan Ihlamur Ormanları’nın hak ettiği noktaya ulaşması hedefiyle hayata geçirilen ‘Ihlamur Kokulu Günler ve Ekolojik Pazar’ etkinliği Yeniköy’de başladı.

Karacabey’de ‘eko turizm’ atağı

Karacabey Belediyesi bünyesinde barındırdığı Ihlamur Ormanları’nın doğal lezzetlerini tüm Türkiye’den katılımcılara sunmaya başladı.

Yeniköy’de 4 gün sürecek etkinlikte, bölgede yaşayan vatandaşların ürettiği ve Karacabey Belediyesi tarafından denetlenen doğal ürünlerin satışı yapılıyor. Çocuklar için survivor parkuru, yarışma alanları ve çeşitli sportif yarışmalar da diğer etkinlikler arasında yer alıyor.

 

Etkinliğin açılışında konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Türkiye çok büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Vatandaşlarımızın sağduyusu ve cesareti ile darbe heveslilerinin hevesini kursaklarında bıraktık. Milletimiz tüm dünyaya birlikteliğin gücünü gösterdi. Bir ay boyunca meydanlarda kalan ve demokrasi nöbetini tutan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şimdi sıra ekonomi nöbetlerinde. Bizler üzerimize düşen görevi yapmalı üretici bir ülke olarak ekonomimizi güçlü tutmalıyız. Bu nedenle Karacabey Belediyesi olarak bölgede yaşayan kadınlarımızın üretici olmasına çok önem veriyoruz. Bunu daha önce Eskikaraağaç Mahallemizde gerçekleştirdik. Şimdi de Bayramdere ve Yeniköy’deki kadınlarımızı üretici hale getiriyoruz. Doğal olarak kadınlarımız tarafından üretilen bu ürünler Karacabey’e turizm geliri sağlıyor. Bu yıl etkinliğimizin ilkini yapıyoruz. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek. Eminim ki, bu tarz marka organizasyonlar ile Karacabeyimiz daha da ileri seviyelere ulaşacak. Bütün Bursalıları bu etkinliğimize bekliyoruz” dedi. 

Eko pazarda, yöre sakinleri tarafından hazırlanan ev yapımı organik tarhana, fırın ekmeği, salça, turşu, bal, erişte, reçel, meyve ve benzeri ürünlerinin yanı sıra gözleme, börek ve çiğ börek gibi ürünler de satılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X