Karacabey’de kent kültürüne önemli katkı

Karacabey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler çerçevesinde, 12 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek olan Kitap, Kültür ve Yöresel Ürün Günleri başladı.

Karacabey’de kent kültürüne önemli katkı

Etkinliğin açılışı, Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılışa Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Jandarma Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü ile oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bugün iki farklı konsepti bir arada yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu etkinliğimizi, katılacak yazarlar ile daha da anlamlı hale getireceğiz. Yakın zamanda başlattığımız kitap okuma etkinliği ile geleceğimizin teminatı çocuklarımıza örnek olmaya çalışırken, bu yavrularımızı şimdi de okuduğu kitapların yazarları ile buluşturacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Bunun yanında, yöresel ürünler üzerine açtığımız bir diğer alanda ise yöremizin ürünlerini bir kez daha halkla buluşturuyoruz” dedi.

Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ise kitap okumanın önemine değinirken, ailelerin bu konuda üzerlerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. Yöresel ürünler stantlarının gezildiği sırada üreticiler, misafirlere yaptıkları ürünleri ikram ederken, vatandaşlar da bu bölüme yoğun ilgi gösterdi. Kitap bölümü sırasında ise Belediye Başkanı Ali Özkan belediye standına geçerek, küçük çocuklar için bastırılan kitapları bizzat dağıttı ve miniklerden bu kitapları okuma sözü aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X