Karacabey`de kentleşme çalıştayı

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu tarafından önümüzdeki yıl mayıs ayında gerçekleştirilmesi planlanan Karacabey Sempozyumu`nun hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Karacabey`de kentleşme çalıştayı
AYDIN FİDAN
 
Karacabey’in geleceğinin belirlenmesi amacıyla düzenlenecek sempozyum öncesinde Karacabey’in turizmi, kentleşmesi, sosyal yapısı, doğal kaynakları ve çevre değerleri, eğitim sağlık ve sportif yapısı, tarih kültür ve sanatı, tarımı ve hayvancılık ile sanayi ticaret ve ekonomisi hakkında ayrı ayrı çalıştaylar yapılacak. Kentleşme çalıştayında konuşan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, “Çalıştaylarla swot analizleri gerçekleştiriyor, fırsatları ve tehditleri, güçlü ve zayıf yanlarımızı belirliyoruz. Kentleşme Karacabey için değinilmesi gereken önemli bir noktadır. Karacabey’de kentleşme sürecini hızlandırmamız gerekiyor” dedi.
 
FIRSATLAR VE TEHDİTLER
 
Karacabey Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde yapılan çalıştayda Karacabey’in kentleşme açısından güçlü yanları olarak, sermaye birikimi, verimli tarımsal arazi, ulaşım kolaylığı, gelişmeye açık alanlar ve coğrafi konum ele alınırken, zayıf yanları da, hızlı göç, konaklama yerlerinin yetersizliği, sosyal faaliyetlerin yetersizliği, çarpık yapılaşma ve imar parsellerinin küçük olması olarak belirlendi.
 
Çalıştayda ayrıca fırsatlar ve tehditler de ele alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X