Karacabey’de Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri

Karacabey’de Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, Karacabey Belediyesi öncülüğünde yapılan açılış organizasyonuyla başladı. Etkinlik 3 gün sürecek.

Karacabey’de Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri

AYHAN FİDAN

 

Açılışta konuşan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Nihat Çelik,  etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve emeği geçenlere teşekkür etti. Çelik, “Tarım, diğer tüm işlerden farklı olarak insanın varlığını sürdürmesinin olmazsa olmazıdır. İnsanların hayatını devam ettirebilmeleri tarımsal üretime bağlıdır. Tarımın en önemli alanlarından biri ise hayvancılık olup bu alanda da küçükbaş hayvancılığın özel bir yeri ve önemi vardır. Konu küçükbaş hayvancılık olunca da akla ilk gelen çobanlarımızdır. Çünkü küçükbaş hayvancılığın sürdürülebilir olmasının en temel faktörü çobanlardır” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, “Tarım ve hayvancılığın başkenti olarak anılan bir ilçede yaşıyoruz. Türkiye’de et ihtiyacının karşılanması ve bu konuda sıkıntıların giderilmesi için küçükbaş hayvancılığa çok önem verilmesi gerekiyor. Çünkü bizim mera varlığımız küçükbaş hayvancılığa daha elverişli. Bu tür organizasyonlarla küçükbaş hayvancılığa ilgi her geçen gün artıyor” diye konuştu.

Program sonunda emeği geçen kişi ve kurumlarının yanı sıra Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Karacabey’de açılan sürü yönetimi kursuna katılanlara da sertifikaları verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X