Karacabey’de kurbanlık fiyatları belirlendi

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Karacabey Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılan çalışmalarda satıcı ve alıcıların mağdur olmaması için kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvanlar için uygulanacak fiyatlar açıklandı.

Karacabey’de kurbanlık fiyatları belirlendi

AYHAN FİDAN

 

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Başkanı Nuri Karaca ve Karacabey Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan Dereli’nin yaptığı ortak açıklamada, küçükbaş canlı baskül kilogram fiyatının 14-15 TL, büyükbaş karkas et fiyatının ise (kesim ücreti dahil) kilogram fiyatının 30-32 TL olarak tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, “Fiyat tespitinde maliyet, piyasalar ve tüketici standartları göz önünde bulundurulmuştur. İlçemizde bulunan kurbanlık hayvan sayısının ise yeterli olduğu tespit edilmiştir. Vatandaşlarımız kurban alımını son günlere bırakmamalıdır. Piyasadaki et fiyatlarının yüksek olması, fiyatların düşme beklentisini boşa çıkaracaktır” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X