Karacabey’de tarih ve kültür çalıştayı

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan Karacabey Sempozyumu’nun hazırlık çalışmaları, ‘Karacabey Tarih, Kültür ve Sanat Çalıştayı’ ile devam

Karacabey’de tarih ve kültür çalıştayı

AYDIN FİDAN

Çalıştayda KTSO Başkanı Naci Güncü, Karacabey’in tarihi değerleri ve kültürel zenginliklerinin korunması, ilçenin geleceği açısından önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi.

KTSO’nun ev sahipliğinde yapılan ve Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu yönetiminde gerçekleştirilen çalıştay da Karacabey’in tarihi ve kültürel değerleri açısından güçlü yanları olarak, farklı etnik kültürlerin varlığı, tarihi ve kültürel varlıkların zenginliği, Göçmen kültürünün zenginliği, ‘Tarihi Kent’ Bursa’nın içinde yer alması olarak belirlendi. İlçenin zayıf yanları ise, tarihi ve kültürel değerleri koruma bilinçsizliği, Karacabey’in tarihi ve kültürünün tanıtım eksikliği, kültür merkezi (tiyatro salonu) eksikliği, tarihi ve kültürel envanterlerinin yeterli kapsamda çıkarılmaması, Kent müzesi eksikliği olarak belirlendi. 

Tarih, kültür ve sanat zenginliğinin tartışıldığı çalıştayda ayrıca fırsatlar ve tehditler de ince ayrıntılarına kadar değerlendirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X