Karacabey’de zorlu seçim

Karacabey’de siyasi partiler, seçime iddialı hazırlanıyor. Belediye seçimlerini kazanan AK Partililer, deneyimli ekibine ve Bursa Milletvekili Önder Matlı’ya güvenirken, son seçimde sandıktan 2’inci parti çıkan MHP’liler kendinden emin. CHP ise, özellikle

Karacabey’de zorlu seçim

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, “Yüzde 50’nin üzerinde oy bekliyoruz” dedi. CHP’nin kadın ilçe başkanı Gönül Avil de, seçim beyannamelerini açıkladıktan sonra partiye akın olduğunu belirtti. MHP’li Hüseyin Erol ise, “Halkımız, son anda karar değiştirmezse, açık ara 1’inci oluruz” diyerek, iddiasını ortaya koydu. OLAY Karacabey Temsilcisi Aydın Fidan, siyasi partileri çok zor bir seçimin beklediğini söyledi.

 

———

Haziran 2015 genel seçimlerine günler kala, 17 ilçe ve Bursa ilini kapsayan, seçimin nabzını tutmaya dönük bir çalışma yaptık. OLAY TV mikrofonlarını, siyasi partilerin ilçe başkanlarına ve halka uzattık. Siyasi partilerin seçime nasıl hazırlandıkları, halka neler söyleyecekleri, halkın beklentileri ve sorunları,  seçmenin vaatlere nasıl baktığı, milletvekili adaylarını tanıyıp tanımadıkları gibi sorulara yanıt aradık. OLAY  gazetesinde ve aynı gün OLAY TV’de yer alacak 18 günlük dizi, siyasetçilere rehber olacak, seçmene de yol gösterecek bir çalışma olmaya aday. OLAY Medya ilçe temsilcilerinin görüşlerinin de yer aldığı yazı dizimize bugün Karacabey’le başlıyoruz.

“CHP’YE AKIN VAR”


Karacabey’de CHP İlçe Başkanlığı’ndayız.

CHP’nin 3 kadın ilçe başkanından biri olan Gönül Avil karşılıyor bizi.

Avil, önseçime değinerek sözlerine başlıyor.

Hakim huzurunda önseçim yapan tek partinin CHP olduğunu hatırlatan Avil, bunun örgütlerde çok büyük heyecana yol açtığını belirtti.

“Örgütteki heyecan, halka da yansıdı. Son 1 aydır, üye olmak için gelenlerin sayısında çok önemli artış var” diyen Avil, sözü CHP’nin beyannamesine getirdi:

” Emekliler, işçiler, asgari ücretliler, beyannamede kendilerini gördükleri için, partimize akın ediyor. Köylülerden müthiş bir ilgi var partimize. Projelerimiz büyük ses getirdi. Projelerimizin kaynağı  bellidir. İsraf önlenir, milli gelirdeki adaletsizliği önler ve para doğru yerlere harcanırsa, kaynak kendiliğinden ortaya çıkar” diyen Avil, Karacabey çiftçisine mesaj vererek, “Yaşanabilecek bir Türkiye’de çiftçilerimizin yüzü gülecek” dedi.

Avil, Karacabey’deki hedefin, yüzde 30’ların üzerine çıkmak olduğunu belirterek, “Toprağın suya susadığı gibi halkımız da CHP iktidarına susamıştır” diyerek sözlerini noktaladı.

 

“KARACABEY’DE 1’İNCİ PARTİ OLURUZ”

MHP Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Erol, bir hayli iddialı.

Saha çalışmalarını sadece seçimler yaklaştığında değil, her zaman yaptıklarını hatırlatan Erol’a göre, Karacabey’deki çok sayıda hizmet, MHP’nin de koalisyon ortağı olduğu 57’inci hükümet zamanında hayata geçirildi.

Erol’un eleştirilerinden CHP de nasibini aldı.

Öyle ki, CHP’nin seçim beyannamesini MHP’nin 2011’de açıkladığı beyannameden alıntı olduğunu iddia etti Erol.

Erol, Karacabey’a sağ ideolojinin hakim olduğunu ve MHP’nin de zaten son seçimden 2’inci parti çıktığını hatırlattı.

Ancak Erol’a göre, seçmen sandığa giderken fikrini değiştirmezse, MHP,  Karacabey’de açık ara 1’inci parti olacak.

“Dolaşmadığımız mahalle, çalmadığımız kapı, girmediğimiz sokak olmayacak” diyen Erol,  “MHP’ye olan borcumuzu yerine getirmek için, var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ YÜZDE 50’NİN ÜSTÜ”

 

Karacabey’de son durağımız, AK Parti İlçe Başkanlığı oluyor.

İlçe Başkanı Murat Erol, Ekim 2013’te göreve geldiğini hatırlatarak başladığı sözlerine, Karacabey’in zor bir ilçe olduğunu belirterek devam etti.

AK Parti, Karacabey’de milletvekili adayların da katılımıyla seçim çalışmalarına başlamış.

Erol, genel seçim öngörüsünüyse, şu sözlerle ifade etti:

“Belediye seçimini, yüzde 35’le kazandık. Cumhurbaşkanlığı seçimindeki oy oranımızsa yüzde 47,5 dolaylarındaydı. Karacabey’de son 9 seçimin en yüksek oy oranına ulaştık. 7 Haziran’a da, milletvekilleri, belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden oluşan deneyimli bir ekiple hazırlanıyoruz. Bu seçimde, yüzde 50’in üstüne çıkmayı hedefliyoruz.  2014 seçimlerinde Karacabey’li bir arkadaşımızı  yüzde 44,5’le Meclis’e gönderdik. O seçimi, başlangıç olarak kabul edip, yüzde 50’nin üstünde bir oy oranıyla, seçimden çıkmak istiyoruz.”

OLAY Karacabey Temsilcisi Aydın Fidan

“Son yıllardaki seçim atmosferine bakarak, çok farklı bir seçim olacağını görüyoruz. MHP ve CHP’nin yükselişte olduğu bir bölge Karacabey. Çiftçi ve köylülerin çok etkili olduğu bir ilçe aynı zamanda. Büyükşehir Yasası’yla birlikte, kırsal kesimde, soru işaretleri ve belirsizlik hakim. Bu da kararsız seçmen sayısını arttıran bir unsur. Karacabey için Bursa’nın en zor bölgesi diyebiliriz. Diğer yandan AK Parti’de Karacabeyli bir milletvekilinin olması, çok önemli bir faktör. Önceki genel seçimlerde de olduğu gibi farklı partilerden AK Parti’ye oy kayması gerçekleşebilir. Bu da seçimi etkileyebilir.”

Karacabeylilerin görüşleri

– Bizim ilk tercihimiz şahıslar. Çünkü hizmeti getirecek olan milletvekilleridir. Tabii milletvekilleri partiyle bütünleşebilirse, hizmetler daha iyi gelir. 

-Hayatımızdan memnun değiliz ama memnun olmak zorundayız.  Bu seçim, sorunları çözmez. Siyasi partilerin seçim vaatlerine de inanmıyoruz.

-Bu seçimi AK Parti alır. Cumhurbaşkanı ve başbakanı iyi görüyoruz. 100 tane oyumuz olsa 100’ü de AK Parti’ye gider. Listelere baktık ama kimlerin aday olduğu önemli değil.

-Köyümüzün sorunları var, inşallah iyi olur.

-Hayatımdan memnun değilim, vergiler çok ağır.

-Milletvekili listelerini takip etmiyorum. İşsizim ve şu anda bu sorunuma yoğunlaştım. Kaos var, tüm siyasetçiler birşey söylüyor.

-Her zamanki gibi Başbakanımız lider olarak çıkacaktır, onlardan çok memnunuz.

-Karacabey’den Önder Matlı’yı tanıyoruz.

-MHP, önde gidiyor.

-Köylü battı, köyler boşaldı, evler beton yığını oldu, köylü mülteci durumunda. Herkes vadediyor. 

-Seçim vaatlerine inanmıyorum. Vaatler büyükşehirlerde daha etikili olur. Kimlerin aday olduğunu bilmiyorum ama listeler önemli.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X