Karacabey’e ekolojik üretim modeli

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin kendine has ürünlerine pazar oluşturmak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Karacabey’e ekolojik üretim modeli

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Esra Uzun ve üreticilerle bir araya gelerek ekolojik üretim modelini görüşerek fikir alışverişinde bulundu.

Karacabey’in verimli tarım toprakları sayesinde ekolojik ürünler yetiştirilmesi noktasında yüksek potansiyele sahip olduğunu ifade eden Özkan, daha bilinçli bir üretim modelinin gerçekleştirilmesi adına önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. 

İLÇEYE HAS ÜRÜNLER

Ekolojik ürünler konusunda, yerel çifti kadınların talep ve beklentilerini dinleyen Ali Özkan, Karacabey’in kendine has ürünlerine pazar oluşturmak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. 

STK ve kadın dernekleri ile bir araya gelerek, ekolojik ürün üreten kadınlarla bu yönde önemli bir projeyi hayata geçirmeyi düşündüklerini kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Karacabeyli kadınlarla birlikte, ekolojik ve doğal ürünlerin nasıl üretilip geliştirilerek pazara sunulacağını, düzenlenecek programlarla aktarıp, projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. İlçemizin pek çok bölgesinde ekolojik pazara uygun ürünler zaten yetiştiriliyor ve üretiliyor. Bu çalışma ile biz bu ürünleri ve kırsal kalkınmayı destekleyerek, daha bilinçli bir üretim gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X