Karacabey’e ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’

Karacabey’de Engelsiz Yaşam Merkezi kuruluyor. Merkez için Kaymakamlık’ta düzenlenen törenle imzalar atıldı.

Karacabey’e ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’

AYHAN FİDAN

 

Kaymakamlık, Karacabey Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile engellilerin sosyal ve kültürel hayatlarında daha aktif olma imkânı sağlanacak. Yapılan anlaşmaya göre Drama Mahallesi Runguçpaşa Caddesi üzerinde eski Özel İdare binası ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ olarak düzenlenecek ve içerisinde engellilerin sosyal ve kültürel alanda faaliyet gösterebilecekleri ortamlar oluşturulacak. Atölye çalışmaları sonrası ortaya çıkan eserlerin sergilenebileceği ve aynı zamanda satışa çıkarılacağı bir teşhir odası da yine bu merkezde yer alacak. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, içede yaşamını sürdüren engelli vatandaşlar için bu projenin çok büyük bir yenilik olduğunu ifade ederken, Belediye Başkanı Ali Özkan da sağlam bir gelecek için çocuklara yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. Özkan, “Engelliler bizim hassas tutum sergilediğimiz bir noktada. Onlarla diyaloglarımıza özen gösteriyoruz ve taleplerini hızlıca değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu projeyi gerçekleştiren taraflardan olduğumuz için mutluyuz. Elimizden gelenin en iyisini yaparak ilçemizde engelleri kaldıracağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X