Karacabey’e sahil projesi

Karacabey’e bağlı Yeniköy-Malkara sahil düzenleme projesinin ilçede turizm alanında bir devrim olacağını ifade eden Özkan, “Kültürel ve doğal değerleri ön plana alarak ihtiyaçlara modern şartlarda cevap vereceğiz” dedi.

Karacabey’e sahil projesi

AYHAN FİDAN

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Büyükşehir Sahil Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Bebek, İmar ve Şehircilik Müdürü Gökşen Akgör Yağcı ile Meclis Üyesi Gülten Kapıcıoğlu Yeniköy-Malkara Mevkii Sahil Boyu Çevre Düzenleme Projesi ile ilgili bir araya geldi. Proje ile ilgili teknik detaylar da toplantı sonrası kamuoyuna duyuruldu.

Buna göre proje içerisinde yürüyüş yolları, meydanlar, günübirlik kullanım alanları, çocuk oyun parkları, amfi-tiyatro, aquapark, spor alanları, bisiklet yolları, sergi ve gösteri alanları, seyir tepesi, otoparklar, toplu taşıma durakları, balıkçı barınağı, restoranlar, büfeler, oturma dinlenme alanları, ahşap seyir platformları, soyunma-duş-wc kabinleri, su sporları alanı ile özel donatı elemanları yer alıyor. Yine proje dahilinde oluşturulacak alanlarda botanik düzenlemesi de bulunuyor.

Projede Ticaret Meydanı başlığı altında ticari birimlerin bir araya getirilerek bir sokak havasında buluştukları geniş bir meydan tasarlandığı görülüyor. Projede Malkara ile Yeniköy’ü panoromik bir görünüme kavuşturan hakim tepeye sahilden bir yürüyüş yolu ile bağlantı yapılması ve yine bu alan da seyir alanları ve bir de seyir kulesi yer alıyor. Projede ayrıca otopark sorununa da yer verilirken, Balıkçı Barınağı içerisinde de teknelerin yanaşacağı alanlarında düzenlenerek çok amaçlı kullanılabilmesi sağlanacak. Konumlandırılacak modern platformlar ile sahil daha kullanışlı hale getirilecek.

KÜLTÜREL DEĞERLER

Projenin 50 hektarlık bir alanda uygulanacağı belirtilirken, Belediye Başkanı Ali Özkan projenin ilçede özellikle turizm alanında bir devrim olacağını ifade etti. Her mevsim her yaş grubuna hitap etmeyi amaçlarıklarını ifade eden Özkan, “Bölgenin kumul yapısından, vatandaşların ve esnafın beklentisine tüm detaylar yoğun bir çalışma ile raporlandı. Burada hem kentsel doku hem plaj üzerine düzenlemelere gidiyoruz. Mevcut yapı içerisinde köklü değişikliklere yol açacak uygulamalardan kaçınıyoruz. Projenin tamamında doğal dokuya uyumlu malzeme ve elemanlara yer verdik. Kültürel ve doğal değerleri ön plana alarak ihtiyaçlara modern şartlarda cevap vereceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X