Karacabey’e üç yeni cihaz

Karacabey Devlet Hastanesi, etkin sağlık hizmeti verebilmek amacıyla 3 yeni cihazı bünyesine kazandırdı. Son teknoloji EEG, KBB Endovizyon Ünitesi ve Perimetri cihazı hizmete sunuldu.

Karacabey’e üç yeni cihaz

AYHAN FİDAN

Sağlık hizmetlerinde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Karacabey Devlet Hastanesi’nde 3 yeni cihaz nöroloji hastalıkları için Elektroensefalografi cihazı (EEG), KBB Kliniği’ne başvuran hastaların teşhis ve tedavisinde kullanılmak üzere Endovizyon Ünitesi ve göz hastaları için  Perimetri cihazı hizmet vermeye başladı.

Elektroensefalografi (EEG) cihazı Nöroloji Kliniği’nde kullanımına başlanırken, Kulak Burun Boğaz Kliniği’nde hizmet vermeye başlayan Endovizyon Ünitesi’nin ise, tüm KBB hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanıldığı belirtildi. Yeni cihazın ses cerrahisi tanı ve tedavisinde, kapalı sinüs ameliyatlarında ve kapalı burun eğriliği operasyonlarında kullanıldığı bildirildi. 

Glokom (Göz Tansiyonu) hastalığının teşhisi ve takibi açısından çok önemli bir yer tutan Perimetri cihazının da (Göz Alanı Cihazı) bölgede şu an için yalnızca Karacabey’de kullanıldığı belirtildi. Tedavisi uzun olduğu için randevulu sistemle haftada 3 gün çalışan cihazla hizmet sunuluyor. 

Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Petek ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Filiz Özkan, dün ilgili doktorlarla birlikte yeni cihazların tanıtımını yaptı. Devlet Hastanesi’nin her geçen gün daha etkin hizmet verdiğini belirten Başhekim Mehmet Petek, “Hastalarımıza en iyisini sunmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X