Karacabey’e yeni kent meydanı

Karacabey Belediyesi, kente nefes aldıracak ‘Yeni Kent Meydanı’ projesinde inşaat çalışmalarına başlarken, yeni meydana ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ adı verileceği belirtildi.

Karacabey’e yeni kent meydanı

Karacabey Belediyesi tarafından, geçtiğimiz aylarda tamamlanan Hükümet Konağı’nın arkasındaki otopark alanının yıkım çalışmalarının ardından, kısa süre önce ilgili projenin su basman çalışmalarına da başlandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçe merkezinin çehresinin değiştirilmesi hedefleniyor. İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, proje alanı içerisinde yer alan kent meydanına, ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ adını vereceklerini söyledi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Karacabey’in demokrasi ve vatan sevdasını en güzel şekilde yansıtacaklarını dile getiren Özkan, “Karacabeyliler olarak, dış güçlerin işgal girişimine karşı demokrasi nöbetlerinin başlatıldığı ilk ilçelerden biri olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Proje içinde yer alan meydana da ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ isminin yakışacağını düşünüyoruz. Bu ismin, Karacabey’in demokrasi ve vatan sevdasına tutkunluğunu en güzel şekilde yansıtacağı düşüncesindeyiz” dedi.

İLÇEYE DEĞER KATACAK

Karacabey’e kazandırılacak yeni projenin 3 kattan oluştuğunu ve toplamda 5 bin metrekarelik alanı kapsadığını kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan, “Yeni projede bodrum katta bin 166 metrekarelik otopark, zemin katta 950 metrekarelik alanda iş yerleri, tuvalet, trafo ve 208 metrekare revak alanı bulunacak. Bin 232 metrekare olan birinci katta ise nikâh salonu, sosyal tesis, çocuk oyun alanı, süs havuzu ve gezinti alanları yer alacak. Burada yapılacak peyzaj düzenlemeleri ile birlikte, kentimiz adeta nefes alacak ve çok gözde bir mekâna da kavuşmuş olacak. İnanıyorum ki, proje tamamlanmasının ardından, her yönüyle ilçemize değer katacaktır” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X