Karacabey’i yaktı gitti!

Kocaelispor maçı sonrasında yaşanan olaylar büyük tepkiye neden oldu. 4-3 kazandıkları maç sonrasında Karacabey taraftarına küfürler yağdıran Kocaelisporlu Burak Süleyman karşılaşma öncesi dostluk mesajı veren iki takım taraftarını birbirine düşürdü.

Karacabey’i yaktı gitti!

Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden temsilcimiz Karacaebey Birlikspor’un pazar günü evinde oynadığı ve 4-3 kaybettiği Kocaelispor maçının ardından konuk ekibin 10 numaralı oyuncusu Burak Süleyman tarafından fitili ateşlenen olaylar ilçede tepkiye yol açtı. Hayli çekişmeli ve adete gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Kocaelisporlu oyunculardan Burak Süleyman’ın Karacabey tribünlerine hem küfür etmesi hemde el hareketi yapması yüksek gerilime neden oldu.

POLİSTEN SERT MÜDAHALE

İki takım futbolcuları arasında başlayan ve kulüp yöneticilerinin de dahil olmasıyla büyüyen olaylar, Kocaelisporlu futbolcuların seyircisine giderek küfürlü tezahürata ortak olmasıyla kavgaya dönüştü. Yaşanan bu olaylar sırasında sahaya atlayarak Kocaelisporlu Burak Süleyman’a saldırmak isteyen Karacabey Birlikspor taraftarına polisin sert müdahalesi ortamın iyice gerilmesine sebep oldu. Karacabey Birlikspor yöneticileri, seyirciye sert müdahalede bulunan polise tepki gösterirken, polis ve kulüp yöneticileri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Saha içinde bunlar yaşanırken, Kocaelispor taraftarlarının üzerinde Türk bayrağı bulunan taraftar pankartını yaktıktan sonra dışarıya salınması ortalığı savaş alanına çevirdi. Kocaelispor taraftarlarının Bölge Trafik İstasyon Amirliği önünde bekleyen otobüslerine giderken küfürlü tezahüratta bulunmalarına sinirlenen Karacabeyli taraftarlar, polisinde yetersiz kalması sonrası birbirine girdi.

HAVAYA ATEŞ AÇILDI

Yaşanan olaylar sırasında bazı polis memurlarının havaya ateş etmesi büyük paniğe sebep oldu. Silah sesini duyan taraftarlar ana yolda araçların arasından koşarak sağa sola kaçışırken, polis olduğu iddia edilen sivil bir kişinin de havaya ateş ederek taraftarları kovalaması tepkilere sebep oldu. Kovalamaca sonrasında Kültürpark girişinde polisle karşı karşıya kalan Karacabeyli taraftarlar, yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından dağıldılar.

PFDK’YA SEVK EDİLDİLER

Olaylarda yaralanan Kocaelisporlu bir taraftar Karacabey Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Kocaelispor taraftarları polis eşliğinde ilçeden uzaklaştırıldı. Maçtan bir gün önce Karacabey taraftarının Kocaelispor taraftar grubunu ilçede ağırlayıp, dostluk mesajı vermesine rağmen bir futbolcunun neden olduğu olaylar centilmenliğiyle beğeni toplayan Karacabey’de tepkiyle karşılandı. Olayları başlatan Kocaelisporlu Burak Süleyman ile ona tepki gösteren Karacabeyli Hüseyin ve her iki kulüp Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X