Karacabey’in 50 yılı planlanıyor

Karacabey’in gelecek vizyonunun belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen sempozyumda ilçenin, kentlerin rekabetinde ön plana çıkarılması gerektiği belirtildi.

Karacabey’in 50 yılı planlanıyor

AYHAN FİDAN

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu tarafından birlikte düzenlenen ‘Karacabey Sempozyumu’ başladı. Sempozyumda, farklı alanlardaki sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. İki gün boyunca toplam 45 bildiri ve tebliğin sunulacağı Karacabey Sempozyumu 3 Ekim 2015 Cumartesi günü yapılacak olan teknik ve kültürel gezi ile sonlanacaktır.

Karacabey’in sorunlarının çözümüne yönelik önerilerde bulunmak ve gelecek vizyonunun belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen sempozyumda, ilçenin tarihi, kültürel ve sanatsal değerleri, doğal kaynakları, çevre ve turizm değerleri, tarım ve hayvancılığı, eğitimi, sağlık ve sportif yönü, kentleşmesi, sosyal yapısı, sanayi, ticaret ve ekonomik yapısı ele alınıyor. Sempozyumun açılışında konuşan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, ilçenin Güney Marmara’nın üretim ve lojistik üssü olmaya aday olduğunu ifade etti.

İLÇE REKABETTE ÖN PLANA ÇIKARILMALI

Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ise Karacabey’in yüzyıllardır hep üretim faaliyetinin içinde olduğunu belirtirken, ilçeyi yeni fırsatların beklediğini ve üretimin daha da artacağını düşündüğünü söyledi. Karacabey’in değiştiğini ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan da, “Karacabey denince akıllara ilk olarak soğan, domates, salça, Yeniköy ve Karacabey’in lojistik konumu gelmektedir. Önce Karacabeyliler’de Karacabey’in değerlerinin bilinmesini sağlamalıyız. Karacabey markasını arttırmamız, kentlilik bilinci ve aidiyet hissini oluşturmamız ve Karacabey’i kentlerin, şehirlerin rekabetinde ön plana çıkartmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bölgesel kalkınmanın planlamada önemli yerinin bulunduğunu ifade eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, küresel düşünüp yerelde harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Ulcay,  “Otoyol projesi Karacabey’in fırsatlarını arttıracak, ileri teknoloji OSB de Karacabey’i daha önemli bir çekim merkezi haline getirecektir. 3. jenerasyon yeni limanın bu bölgeye, Karacabey ile Bandırma arasına kurulması gerekiyor” diye konuştu.

190 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık da, toplantıda ele alınacak konularla Karacabey’in gelecek 50 yılının planlanacağını söyledi. İlçeye yapılan yatırımları anlatan Karlık, toplam 190 milyon TL’lik yatırımla Karacabey’in gelecek 50 yılının planlanarak geleceğinin garanti altına alındığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X