Karacabeyli çiftçinin umudu pancarda

Karacabey çiftçisini yakından ilgilendiren Susurluk Şeker Fabrikası 3 yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçerken, pancar alımına başlandı.

Karacabeyli çiftçinin umudu pancarda
AYDIN FİDAN
  
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, alım fiyatlarının afetlerden zarar gören çiftçiyi rahatlatması için geçmiş yılların üzerinde açıklanmasını beklediklerini söyledi.
 
FİYAT BEKLENTİSİ
 
Susurluk Şeker Fabrikası’na ilk pancar getiren çiftçilere ödül verildi. Hava şartlarının olumsuz seyretmesinin Türkiye genelinde Pancar Polar Derecesi’nin düşük olmasına ve buna bağlı olarak pancar fiyatının da düşmesine neden olduğunu belirten Karacabey Ziraat Odası Başkanı ve Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu, dolayısıyla çiftçilerin büyük mağduriyet yaşadığını söyledi.
 
Domateste olduğu gibi pancarda da hayal kırıklığı yaşamamak için, taban fiyatının geçmiş yılların üzerinde açıklanarak mağduriyetin giderilmesini beklediklerini ifade eden Karahasanoğlu, çiftçinin aksi halde geçmiş yıllarda olduğu gibi pancar ekiminden vazgeçebileceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X