Karacabeyliler’den TSM Korosu

Karacabeyliler Derneği bünyesinde kurulan 50 kişilik Türk Sanat Müziği Korosu faaliyetlerine başladı.

Karacabeyliler’den TSM Korosu

Tamamı amatör müzisyenlerden oluşan Koro, Paris’te yapılacak olan Türk Günleri Festivali’nde Bursa’yı temsil etmeye hazırlanıyor. Türk Sanat Müziği Korosu hakkında bilgi veren Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, yaklaşık 4 ay önce kurdukları koroyla Türk kültürünü yaşatabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Batının kötü müziğiyle kafa sallayan bir toplum yerine kendi öz müziğimizi bilen ve söyleyen bir toplum oluşturmak istediklerinin atını çizen Ceylan, “Koromuz genelde amatör kişilerden oluşuyor. Amatör ruhla başlayıp profesyonel bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Koromuzda tek profesyonel kişi hocamız Rüştü Şentürk. Koromuz, Fransa’nın Paris şehrinde yapılacak olan Türk Günleri Festivali’nde Türkiye’yi temsilen oraya gitmeye hazırlanıyoruz. Çalışmalarımız ortalama 50 kişiyle, dernek merkezimizde devam ediyor” diye konuştu. Müzik Koro’nun hocası Rüştü Şentürk de, müzik adına böle bir imkan sağladıkları için Karacabeyliler Derneği yönetimine teşekkür ederek, yapacakları çalışmalarla Türk müziğine hizmet etmeyi hedeflediklerini kaydetti.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X