Karaca’ya tam destek

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği, ‘Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda Nuri Karaca başkanlığındaki yönetime tam destek verildi.

Karaca’ya tam destek

AYHAN FİDAN

 

Nuri Karaca başkanlığındaki Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği yönetimi, üyelerine en iyi hizmeti vermeye devam edeceklerini vurguladı. Birlik Başkanı Nuri Karaca, “İlçemizde yaygın olan hayvancılığı gelişmesi için üyelerimizin menfaatlerini savunmak, sorunlarını çözmek için arkadaşlarımızla beraber özveri ile çalıştık. Kuruluş tarihinden itibaren geçen 1,5 yıl süresinde üye sayımızı 175’e ulaşmıştır” dedi.

HAYVAN SAYISINDA AZALMA

Karaca, “Son dönemlerde ilçemizde hayvan kesimlerinin azalması, büyük damızlık işletmelerinin besiciliği bırakması, büyük besi işletmelerinin ithal canlı hayvan getirmesi nedeni ile birliğimiz üzerinden destekleme kapsamında kesilen hayvan sayısında önemli ölçüde bir azalma meydana gelmiştir. 2013 yılında desteklemeye tabi kesilen hayvan sayısı 5 bin 963 iken 2015 yılında bu sayı yüzde 38 azalarak 3 bin 695’e düşmüştür” diye konuştu. 

DESTEĞİN ARTTIRILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Besi desteğinin arttırılması için çabaladıklarını ifade eden Karaca, “Birlik olarak 2015 yılı besi desteklemesinden üyelerimize toplam 3 bin 695 adet hayvan için yaklaşık 475 bin TL hesaplarına yatırdık. 2016 yılı desteklemeleri için merkez birliğimiz önderliğinde, ithal besi danalarının destek kapsamına alınması ve yerli besi desteğinin arttırılması için yoğun bir çaba sarf etmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X