Karaciğeriyle hayat verecek

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde, beyin ölümü gerçekleşen erkek hastadan uygun bulunup alınan karaciğer, nakil için Bursa’ya gönderildi.

Karaciğeriyle hayat verecek

Edremit Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 67 yaşındaki erkek hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Hastanın ailesi tarafından organları bağışlandı. Yapılan kontrollerde hastanın sadece karaciğeri uygun bulundu. Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Aykut Aksu koordinesinde düzenlenen operasyonla karaciğer alındı. Bugün saat 03.00’de başlayan operasyon, 4.5 saat sürdü. Karaciğer, Bursa Özel Acıbadem Hastanesi’ne gönderilmek üzere Edremit’ten yola çıkartıldı. Nevşehir’den geldiği öğrenilen hasta için ise Bursa’da ameliyathane hazırlandı.

Edremit Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Aykut Aksu, başarılı geçen operasyon ardından karaciğerin alındığını, cenazenin de aileye teslim edileceğini söyledi. Organ bağışının önemine değinen Aksu, “Böbreklerinde bir problem vardı ve bu nedenle böbreklerini kullanamadık. Sadece 1 kişiye can oldu ve karaciğer nakli yapılacak” dedi. Ayrıca hastanın kalp krizi geçirdiği ve bu nedenle kalbinin de nakil için uygun bulunmadığı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X