Karadavi’ye Tunus yasağı

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi’nin ülkesine gelmesini istemediğini belirterek, “Tunus’un ona ihtiyacı yok” dedi.

Karadavi’ye Tunus yasağı

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kayid es-Sibsi, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi’nin ülkesine gelmesini istemediğini belirterek, “Tunus’a kötü işler ve sorunlardan başka bir şey getirmez. Tunus’un ona ihtiyacı yok” dedi. 

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Sibsi, ülkesinin teröre karşı savaş mücadelesi verdiğini, hükümetin güvenlik, terörle mücadele ve ekonomik sorunlarla mücadele ettiğini dile getirdi.

“Tunus, teröre karşı savaş mücadelesi veriyor” diyen Sibsi, terörle mücadelede iyileşme olmasına rağmen Libya’nın içinde bulunduğu durum ve iki ülke arasındaki korumak için teçhizat gerektiren sınırdan dolayı halkı bu konuda tatmin edici bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade etti.

“Tunus’un ona ihtiyacı yok”

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin ülkeye gelişini kabul etmediği yönündeki haberlerle ilgili soruya ise Sibsi, “Karadavi ülkeye gelmek için benden talepte bulunmadı. Eğer Tunus’a gelseydi engellenmesini isterdim. Çünkü Tunus’a kötü işler ve sorunlardan başka bir şey getirmez. Tunus’un ona ihtiyacı yok” yanıtını verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X