Karadeniz İç Anadolu’ya Bağlanacak

Ordu’da Fatsa-Kumru-Niksar üzerinden Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayacak olan Kumru-Niksar yolunun kalan 7 km’lik bölümün ihalesinin yapılması için v…

Karadeniz İç Anadolu’ya Bağlanacak

Ordu’da Fatsa-Kumru-Niksar üzerinden Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayacak olan Kumru-Niksar yolunun kalan 7 km’lik bölümün ihalesinin yapılması için vatandaşlar imza kampanyası başlattılar. Kumru ilçesinde 7’den 70’e herkes, ilçeyi Tokat’ın Niksar ilçesine bağlayan ve İç Anadolu’ya ulaşmasının en kısa yolu olan 52 km’lik yolun geriye kalan 7 km’lik tamamlanmasını bekliyor. Seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar Kumru-Niksar yolunun tamamlanması konusunda imza kampanyası başlattı. Mehmet Evin adlı vatandaşın öncülüğünde başlatılan imza kampanyasında bugüne kadar 3 bin 250 imza toplandı. İmza kampanyasını başlatan Mehmet Evin, “Şu anda Kumru ilçesinin bir numaralı gündemi Niksar yoludur. Bunun için başlattığımız imza kampanyasında 3 bin 250 imzaya ulaştık. İmza sayısını 5 bin 252’ye tamamladıktan sonra üst yazı ile ilgili mercilere ulaştıracağız. Kumrulu artık oyalanmak istemiyor” dedi. Kumru Şoförler Odası Başkanı Kenan Gürgezoğlu ise Kumru-Niksar yolunun, her iki ilçe açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Bu yolun Ordu’yu İç Anadolu’ya bağlayan en önemli ve kestirme yollarından biri olduğunu belirten Gürgezoğlu, “Kumru-Niksar arası 52 km. Niksar’dan Kumru’nun Çatılı mahallesine kadar olan güzergahta genişletme ve istinat duvarları yapma çalışmaları gerçekleştirildi. Çatılı mahallesinden Kumru ilçesine kadar 7 km’lik bir bölüm kaldı. Burasının ihale edilmesi halinde Niksar’a kolayca ulaşacak bir bağlantı yolu ortaya çıkacak. Siyasiler biraz üzerine düşerse bu yol kısa zamanda açılır ve ciddi bir trafik akışı sağlanır. Dolayısıyla siyasiler bu yol ile ciddi bir şekilde ilgilenmelidir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X