Karadeniz’de yaklaşık 400 bin ton hamsi avlandı

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Mutlu, “Yaklaşık 400 bin ton hamsinin avlandığı sezonu, Karadeniz’deki balıkçılar açısından fena geçmediği şeklinde değerlendirebiliriz.” dedi.

Karadeniz’de yaklaşık 400 bin ton hamsi avlandı

Türkiye’de 1 Eylül’de başlayan ve bugün itibarıyla sona eren balık avı sezonunda yaklaşık 400 bin ton avlandığı bildirildi.

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon ve çevresinde yaklaşık 10 bin kişinin geçimini balıkçılıktan sağladığını söyledi.

 

Bölgede bu sezon yaklaşık 500 küçük balıkçı teknesi ve 50 büyük teknede yaklaşık 2 bin 500 kişinin avlandığını belirten Mutlu, “Yaklaşık 400 bin ton hamsinin avlandığı sezonu, Karadeniz’deki balıkçılarımız açısından fena geçmediği şeklinde değerlendirebiliriz. 2014-2015 sezonuna nazaran fena değil. Bu sene hamsi belki sularımızı biraz daha erken terk etti ama genellemeye vurduğumuz zaman balıkçının çok da şikayeti yok.” dedi.

 

Mutlu, bu yıl için sezonu Karadeniz’deki balıkçılar açısından çok kötümser görmediğini vurgulayarak, “Son yıllarda hemen hemen ortalama 350-400 bin ton hamsi avlanıyor. Bu yıl da rakam çok fazla değişmedi.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X