Karadon`da 4 yıl sonra karar çıktı

4 yıl önce, 30 madencinin öldüğü Karadon maden kazasına ilişkin dava sonuçlandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu`nun üç yöneticisinin de aralarında bulunduğu 5 sanığa, 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası verildi.

Karadon`da 4 yıl sonra karar çıktı
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında 17 Mayıs 2010’da meydana gelen, 30 madencinin hayatını kaybettiği grizu faciasına ilişkin davada yargılanan 3 TTK yöneticisinin de aralarında bulunduğu 5 sanığa, 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası verdi.
 
Tutuksuz yargılanan 28 sanıktan taşeron firma ortaklarından Halim Köse ve proje sorumlusu Kadir İpek 10’ar yıl, dönemin müessese müdürü 6 yıl 3 ay, müdür yardımcısı Yusuf Ünlütürk ile İnşaat Emlak Daire Başkanı Mustafa Küçük 5’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
23 KİŞİYE BERAAT
 
Mahkeme, hapis cezası alan 5 sanığa yurt dışına çıkma yasağı getirirken, adli kontrol şartı uygulanmasını kararlaştırdı. Diğer 23 sanığın ise beraatlerine karar verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X