Karaloğlu: ‘Çanakkale ruhu canlanıyor’

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ’’Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, inançlı, vatansever, kültürlü, günümüz teknolojisine hakim birer şahsiyet olarak yetişiyor” dedi.

Karaloğlu: ‘Çanakkale ruhu canlanıyor’

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebeti ile ülke genelinde yapılan makale yarışmasında dereceye giren öğrenciler tablet bilgisayar, kitap ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Birlik Vakfı Bursa Şubesi’nin konuğu olan Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın konuşmacı olarak katıldığı gecede, ‘Çanakkale Şehitlerini Anma’ konulu makale yarışması ödül töreni yapıldı.

Ödül törenine konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ’’Kurulduğu günden bu yana, geleceğimizin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü, ilmi ile amil, günümüz teknolojisine hakim birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin, birlik ve huzur içinde kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak maksadıyla yola çıkan Birlik Vakfı, ülkemiz insanının gönlünde teveccüh bulmuştur. Vakıf, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebeti ile ülkemiz genelinde bir makale yarışması düzenlemiş ve bu yarışmaya şühedanın torunları büyük bir ilgi göstermiştir. Dün İstanbul’da, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı yarışmanın finali yapıldı. Bursa’mızdan da büyük iştirak olduğunu biliyorum. Yapılan değerlendirmelerde beş güzel kardeşimiz, yazdıkları makalelerle “Çanakkale geçilmez!” diyen dedelerine seslenmiş, gönüllerinden akan billur ifadeleri yazıya resmetmişler ve ödül almaya muvaffak olmuşlardır’’ dedi.

Kompozisyon yarışmasında Bursa’dan Cansu Baral, Ecemnur Demirel, Meltem Çoban, Sema Kutlu ve Talha Saraç, ödüllerini Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve Vakıf Başkanı Mustafa Bayraktar’ın elinden aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X