Karaman yeni camisine kavuştu

Temelini Nilüfer Belediyesi’nin attığı, hayırsever işadamı Hulusi Karakuş tarafından yaptırılan Karaman Mahallesi’ndeki Cemal Karakuş Camii gerçekleştirilen törenle ibadete açıldı.

Karaman yeni camisine kavuştu

SEYİT GÜNDOĞAN 

Temelini Nilüfer Belediyesi’nin attığı, hayırsever işadamı Hulusi Karakuş tarafından yaptırılan Karaman Mahallesi’ndeki Cemal Karakuş Camii gerçekleştirilen törenle ibadete açıldı. Caminin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İçe Müftüsü Mehmet Öztürk, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitim Ana Bilim Dalı Başkanı ve İl eski Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Cami Derneği Başkanı ve Karaman Mahalle Muhtarı Sami Gürbüz, Hayırsever İşadamı Hulusi Karakuş ve mahalleli vatandaşlar katıldı. 

2 BİN 500 KİŞİİK…

Yapımına 2015 yılında Nilüfer Belediyesi’nin attığı temel ile başlanan Cemal Karakuş Camii, 2.5 yılda tamamlanarak tüm müştemilatlarıyla birlikte hizmete açıldı. Kubbe ve minareeri çelik aksalı olan 2 bin 500 kişilik camide engelli asansörü, Kur’an Kursu bölümü, bayanlar için namaz kılma bölümü bulunuyor.  

“TÜRKİYE’NİN EN FERAH CAMİSİ”…

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, toplumsal alan olan camilere 1999 yılından bu yana önemli destekler verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini ifade ederek, katkı koyanlara teşekkür etti.

Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk de, camilerin mahallelerin cazibe merkezleri olduklarına dikkat çekerek, bulundukları yerin etrafına madde ve manevi değer kattıklarını söyledi.

Bu caminin de Karaman Mahallesi’ne ayrı bir güzellik katacağını kaydeden Öztürk, emeği geçenlere teşekür etti.

Cami Derneği Başkanı ve Karaman Mahalle Muhtarı Sami Gürbüz, Karaman Mahallesi’nin çok güzel ve ferah bir camiye kavuştuğunu belirterek, başta Hayırsever işadamı Hulusi Karakuş ve  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Camiyi yaptıran Hayırsever İşadamı Hulusi Karakuş da, babaları ismini taşıyan bu camiyi yaptırmaktan buyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X