Karamsarlığa kapılmaya gerek yok

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ekonominin genelinin iyi ve sağlam durumda olduğunu belirterek, ‘Ekonomimizle ilgili bir karamsarlığa kapılmaya gerek yok’ dedi.

Karamsarlığa kapılmaya gerek yok

Ağbal, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TÜRMOB) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ekonomide yakaladıkları istikrarı daha da pekiştireceklerini vurguladı. 2009 global krizinden sonra 2016 yılının global ekonomi için en sıkıntılı yıl olduğunu ifade eden Ağbal, gelişmelerin doğal olarak Türkiye’yi de etkilediğini söyledi.

 

Türkiye ekonomisinin bütün bunlara rağmen ilk yarıda yüzde 3,9 büyüme sağladığını anımsatan Ağbal, bu oranla Türkiye ekonomisinin gerek bölgede, gerek AB’de gerekse OECD’ye bakıldığında en başlarda yer alan ülkelerden biri olduğuna dikkati çekti. Ağbal, ‘Makro ve uluslararası karşılaştırmalarla beraber baktığımızda ekonomimizin geneli iyi durumda, sağlam durumda ve ekonomik istikrara işaret ediyor. Bu açıdan herhangi bir şekilde gündelik veya konjonktürel bir takım dalgalanmalardan yola çıkarak ekonomimizle ilgili bir karamsarlığa kapılmaya gerek yok’ ifadelerini kullandı.

KDV’DE İNDİRİM YOK

Naci Ağbal, damga vergisi konusunda yapılan çalışmalara da değindi. Damga vergisinin bir anda kaldırılabilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Ağbal, ”Ama ne zaman dolaysız vergilerde gerçekten reform yapabilirsek, dolaysız verginin bazını büyütebilirsek, vergi gelirlerimizi artırırsak, zaman içinde bunu yapabiliriz’ diye konuştu. 

Sektörün KDV indirimi talebine ilişkin olarak da Ağbal, ‘KDV oranlarına dokunamam, bu başka bir şey. KDV oranları yüzde 18. Biz bunu yüzde 8’e, yüzde 1’e indirdiğimiz zaman sürekli sistem bozuluyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X