Karanfiler: “Üniversiteler İş Bulma Merkezi Değil”

Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, her ilde üniversite açıldığını, üniversitelerin kişiyi, bireyi devlet sorumluluğuyla eği…

Karanfiler: “Üniversiteler İş Bulma Merkezi Değil”

Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, her ilde üniversite açıldığını, üniversitelerin kişiyi, bireyi devlet sorumluluğuyla eğitmek zorunda olduğunu ifade ederek, “Üniversiteler iş bulma merkezi değil, İŞKUR değil” dedi. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, meslek liselerinin üniversite tercihlerinde aldıkları ek puanların kaldırılması ve sahte diplomalarla atanıp öğretmenlik görevini gerçekleştirenleri değerlendirdi. İnsanların çoğunun üniversite mezunu olmasının esas olduğunu söyleyen Karanfiler, “Biz gelişen Dünya ’ya baktığımız zaman, her 100 kişiden hemen hemen 50’ye yakını üniversite mezunu olurken, bizde bu durum çok düşüktür. Üniversitede amaç şudur, toplumu dönüştürmek yani bilgiye alıştırmak. Bireyler kendi hayatını, kendi işini, kendi yaşam tarzını kendisi seçecek. Biz okullaşma oranını, üniversiteleşme oranını ne kadar yükseltirsek, toplum kalitesi doğru oranda artacaktır. Türkiye son yıllarda büyük mesafeler aldı. Her ilimizde hemen hemen bir üniversitemiz var. Her ilde üniversite olmasına ufak çapta tepkiler oldu. ‘Efendim her ilde üniversite açılıyor fakat iş sahası yok, mezun olanalar nereye girecek’ diyorlar. Üniversiteler iş bulma merkezi değil. İŞKUR değil. Üniversiteler kişiyi, bireyi devlet sorumluluğuyla eğitmek zorundadır. Bundan önceki adım, biraz bireyin kendisiyle alakalıdır” diye konuştu. “KALİFİYE ELEMAN DEDİĞİMİZ KİŞİLER YETİŞMİYOR” Karanfiler, meslek liselerinin üniversite tercihlerinde aldıkları ek puanların kaldırılmasının meslek liselerinin kalitesini arttırılma projesi olduğunu dile getirdi. Karanfiler, “Türkiye’de şöyle bir durum var, meslek liselerinin yüzdelik oranı bu güne kadar yüzde 30-35’lerde, genel liseler 70-75’lerdeydi. Bakanlığın bunu terse çevirme meslek liselerinin yüzde 70-75’lere geliş genel liselerin yüzde 30-35’lere düşme planı var. Bizim ara eleman, kalifiye eleman dediğimiz kişiler yetişmiyor. Ekonomilerde en önemli mesele ara elemanlarının olmasıdır. Meslek liseleri bizim için çok önemlidir. Bunun üzerinde ciddi bir çalışma var” ifadelerini kulandı. “KIRKLARELİ’NDE BÖYLE BİR DUYUMUMUZ YOK” Sahte diploma ile Milli Eğitime girmiş öğretmenlerin çıktığını söyleyen Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, “Bunu organize eden bir takım şebekeler var. Türkiye’nin içten ve dıştan sıkıştırıldığı bir dönemde bunu fırsat bilip bunu yapanlar var. Böyle gizli girişler varsa, bunlar derhal çözecektir. Kırklareli’nde böyle bir duyumumuz yok. Kırklareli küçük bir il olduğu için denetleme daha çabuk ve hızlı oluyor. Bakanlık tarafından ciddi bir çalışma var. Bu insanlık suçudur, bunlar temizlenip ayıklanacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X