‘Karar görüşmesi 26 Haziran’da’

İsrail gazetesi Haaretz, Türkiye ve İsrail arasındaki görüşmelerin 26 Haziran’daki bir sonraki görüşmede karara bağlanacağını yazdı. Görüşülecek son konunun ize, İsrail’in Hamas’ın İstanbul’daki bürosunun kapatılma talebi olduğu bildirildi.

‘Karar görüşmesi 26 Haziran’da’

Gazetenin haberine göre, iki ülkeden diplomatlar 26 Haziran’da henüz kesinleşmeyen bir Avrupa başkentinde bir araya gelecek. Gazeteye konuşan bir İsrailli yetkili, bunun son görüşme olacağını ve görüşmelerin sonuçlandırılacağını söylerken, görüşülecek son konunun, İsrail’in Hamas’ın İstanbul’daki bürosunun kapatılma talebi olduğunu belirtti.

Bu arada mart ayında Washington’da düzenlenen nükleer güvenlik zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz ile yaklaşık 30 dakika özel görüştüğü ortaya çıktı. Reuters’a konuşan Steinitz, ‘Çok iyi bir atmosferde geçti. Bundan fazlasını söylemek istemiyorum. Türkiye ile diplomatik ilişkilerin devamına dair çabaları destekliyorum’ dedi.

Bu görüşme, Mavi Marmara saldırısının ardından 6 yıl sonra Türkiye ile İsrail arasındaki en üst düzey görüşmeydi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X