Karar siyasi

Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına çekmesine farklı çevrelerden sert tepkiler geldi.

Karar siyasi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem,söz konusu kararın politik ve Türkiye’ye yönelik saldırıların devamı niteliğinde olduğunu söyledi. Moody’s’in yatırımcıları ters köşeye yatırdığını savunan Ertem, ”Kuruluş, olumlu açıklamalar yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD seyahati sonrası siyasi bir karar aldı. Bundan 3 yıl önce de Cumhurbaşkanımızın ABD seyahati sonrası not artırımı olmuştu. O dönemde Türkiye-ABD ilişkileri kapsamında iyileşme söz konusu idi. Şimdi Türkiye-ABD ilişkilerinde bir olumsuzluk yok. Ama ABD’nin Türkiye’nin bazı isteklerini anlamama gibi durumu var” dedi.

ESNAF DA KIZGIN

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notuna ilişkin kararının taraflı ve ön yargılı olduğunu kaydetti. Türk iş dünyası da, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu ‘Baa3’ten ‘Ba1’e düşürmesini ‘siyasi’ ve ‘aceleci’ olarak değerlendirdi. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, ”Kararın siyasi olduğu apaçık” derken, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de berzer görüş belirtti. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise ‘Türkiye’nin yatırım notunun düşürülmesi ekonomik veriler bakımından kabul edilemez’ ifadesini kullandı. ATO Başkanı Salih Bezci de, Moody’s’in aldığı not indirimi kararının Türkiye gerçekleriyle uyuşmadığına dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X