‘Kararı verenler hakim değil, siyasetçi’

Mühürsüz oyların geçerli sayılması nedeniyle YSK’ya tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘kararı verenlerin hakim değil, siyasetçi olduğunu’ savundu. Kılıçdaroğlu, ‘Çalınan oy değil, YSK’dır’ diye konuştu.

‘Kararı verenler hakim değil, siyasetçi’

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a dünkü törende yaptığı açıklama nedeniyle teşekkür etti. CHP lideri, yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

‘Seçim kurulunun varlık görevi, adaletle bir seçimin gerçekleşmesini sağlamaktır. Eğer bir yasada hakime takdir yetkisi verilmişse bunu anlarız. Kendisini hakim TBMM yerine koyarak karar verir. Buna da kimse itiraz etmez. Ama eğer bir yasada çok açık bir ifade yoksa buna uyması gerekir. Yönetim görevini yaparken yasaları çiğnedi. Mühürsüzse geçersiz sayacaksın, bu kadar basit. Neden mühürsüz zarflar geçerli sayıldı bunun cevabını henüz almış değiliz.

“SİZE NE SÖZ VERİLDİ?”

Kendi yayınladıkları genelgelere, eğitimlere aykırı olarak alelacele toplanıyorlar. Geçersiz sayılması gereken bütün oyları geçerli saydılar. Açıkça belirtilen kuralları yoruma açık olarak değiştirmek anayasayı değiştirmektir. Ne diyordu 101’nci madde, ‘Arkasında sandık mührü bulunmayan oy pusulaları geçersizdir’ Siz bunu hangi gerekçeyle değiştiriyorsunuz? Kim size bu yetkiyi verdi? YSK üyeleri kimden talimat almaktadır? Bu karar demokrasimizin kara bir sayfasıdır. Size ne söz verildi? Size milletvekilliği sözü mü verildi?

“CÜBBELERİNİ ÇIKARSINLAR”

Hakim güç karşısında boyun eğmez. Duruşundan asla ödün vermez. Hakim üstünlerin hukukun bir parçası oyuncağı olmaz. Egemenlerin himayesine sığınmaz. Hakimlik mesleğine de gölge düşürdüler. Cübbe giymelerini de doğru bulmuyorum. Gidip bir siyasi partinin cübbesini giyebilirler. Bunları yapanlara hakim denemez. Sen artık bir siyasetçisin; yargıç, hakim değilsin. Gayri meşru bir halk oylamasının tek nedeni, sorumlusu sensin. Kimsenin oyu çalınmadı ama bir baktık ki Yüksek Seçim Kurulu çalınmış. 16 Nisan’da çalınan oy değil, YSK’dır. İradesi çalınmıştır ve ipotek altına alınmıştır.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X