‘Kararsızlar hayır dese bile evet çıkacak’

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yüzde 10’luk kararsız kesim olduğunu belirterek, kararsızların tümünün hayır demesi halinde bile sonucun evet çıkacağını söyledi.

‘Kararsızlar hayır dese bile evet çıkacak’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Olay TV’de canlı yayınlanan Olay’ın İçinden Özel programına katılarak Mustafa Özdal’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Referandumla ilgili sürecin son 10-15 gündür ivme kazandığını belirten Müezzinoğlu, “Yavaş yavaş akli ve vicdanı muhasebeyi yapma tabana yayılıyor. Evet ve hayır kesiminde yüzde 90 kararını vermiş. Yüzde 10’luk bir kararsız kesim var. Kararı kesin olanlar da bazı sorular soruyor. Biz bu sorulara akılcı cevaplar veriyoruz. Yüzde 10’luk kitle nasıl şekillenecek bilmiyorum. Bunlar hayıra kalsa bile evetler önde” dedi.

Çat kapı ziyaretler yaparak vatandaşlarla görüşen Bakan Müezzinoğlu, bunu yeni yapmadığını ifade ederek, “Son 15 gündür yapmıyorum birebir siyaseti. Milletvekiliysen milletle beraber olacaksın, onların hissettikleri yaşayacaksın. İstanbul’da Edirne’de yaptım. Bakanlıklarımda da yaptım. Bu ziyaretlerde yakaladıklarımız sorumluluğumuzun ne kadar çok olduğunu gösteriyor. Yakalayamadıklarımız o ziyaretlerde yakalıyoruz. Bakanlığımıza bağlı il müdürlükleri de bu ziyaretleri yapıyor. Bu evlerde gördüklerimizi analiz yaptırıyoruz. Öne çıkan konuları önemsiyoruz” diye konuştu.

GERİLİMİN TABANI YOK

Müezzinoğlu, referandum sürecinde yaratılmak istenen gerginliğin toplumda tabanı olmadığını da dile getirerek, “Bunu siyasetçi oluşturamaz. Gerilim oluşturmak isteyenler toplumdan prim alamazlar. İnsani değerleri gelişmiş bir toplumuz. Herkesin aklı, vicdanı var. Sağduyulu, sakin bir süreç olacaktır diye inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Almanya’nın bakanların programlarını engellemesini de değerlendiren Müezzinoğlu, “Avrupa’nın Türkiye’ye bakışının özürlü olduğu kanaatindeyim. Bir yere gelip takılıyorlar. Kendilerine göre bir tavır koyuyorlar. Son 3-4 yıldır Türkiye’nin hedeflerine yönelik yolculuğundan rahatsız olanlar var. Özellikle AB ülkeleri. Türkiye’nin başarılarından rahatsızlık duyuyorlar. Anlamsız sorunlar çıkarıyorlar. Bu karar Almanya’yı küçültür. Kuracakları tuzaklar bizi korkutmaz. Bizim salonlara gitmemiz şart değil. Değişik ortamlarda vatandaşlarımızla bir araya geliriz. Buna karşılık vermeye değmez. Muhalefetin tavrı gösterilmesi gereken duruştu” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X