Karate’de Ar-Ge dönemi

Karate Federasyonu spordaki kaliteyi arttırmak için yeni bir çalışmanın içine girdi.

Karate’de Ar-Ge dönemi

Türk sporunda kaliteyi arttırmak ve ülkeler arası işbirliğini güçlendirmek için Türkiye Karate Federasyonu önemli bir çalışma başlattı. Bu uğurda, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yürütülen eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik farklı sektörler arasında işbirliğini teşvik eden, daha etkili araçlar sunmayı amaçlayan ve aralarında Celal Bayar, Çukurova ile Bartın Üniversiteleri’ndeki öğretim görevlilerinin de yer aldığı bir kurul oluşturdu. Oluşturulan Ar-Ge Kurulu’nun üyeleri, geçtiğimiz günlerde Bursa’ya geldi. Bursa Büyükşehir Belediyespor’un ev sahipliğinde toplanan kurul üyeleri, 2 gün süren bir çalışma yaptı.

 

DEĞİŞİM OLACAK

 

Bursa Büyekşehir Belediyespor Kulübü Karate Başantrenörü M. Akif Gürbüz, yeni oluşturulan kurulun faaliyetleri ve amacı hakkında bilgi verdi. Başantrenör Gürbüz, ‘Ar-Ge’deki amaç, Avrupa Birliği’nin sporla ilgili fonlarını ülkemize getirmek ve faaliyetler yapmak. Program içinde öğrencilerde olduğu gibi sporcu ve antrenör değişimi var.

 

Bununla ilgili 5 ülkeyle ortak çalışma içindeyiz. Bu ülkeler arasında Almanya, Macaristan, Hırvatistan, İspanya ve Makedonya bulunuyor. Erasmus programında obezite, engelli sporcularla ilgili çalışmalar ve antrenör eğitimleri de var’ dedi.

 

Gürbüz, projenin onaylanmasının ardından anlaşmalı ülkeler arasında sporcu ve antrenör değişimine hemen başlanacağını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X