Karayel ’Erken Seçim’ Dönemini Değerlendirdi

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, erken seçim dönemini değerlendirerek, “Bu seçim yenilenme değil, seçimin yenilenmesidir” dedi. AK Par…

Karayel ’Erken Seçim’ Dönemini Değerlendirdi

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, erken seçim dönemini değerlendirerek, “Bu seçim yenilenme değil, seçimin yenilenmesidir” dedi. AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, 12 Eylül’de yapılacak olan genel kurul hakkında bilgiler verdi. Karayel, “AK Parti’nin Sayın Cumhurbaşkanımızdan sonraki olan dönemde ki ilk olağan kurulu yapılacak. Olağan Üstü genel kurulla Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı Sayın Ahmet Davutoğlu’na devretmişti. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında ki ilk genel kurulumuz olacak. Kurucu genel başkanımızdan sonra ilk genel başkanımız olan Ahmet beyinde ilk genel kurulu olacak. Onun için inşallah 12 Eylül’de partimize ve ülkemize yakışır bir şekilde genel kurul yapacağız. Bu genel kurulda 50 kişilik merkez karar kurul üyeler belirlenecek. Denetleme kurulu üyeleri, hakem kurulu üyeleri yani tüzükte yazılı kurullarımızın üyeleri belirlenecek. Bunların içerisinde yeni genel merkez yöneticileri belirlenecek ve yetkili kurullar içerisinde kimler varsa onlar görev alacaklar. Bu bizim için önemlidir. Bu noktada genel başkanımız kendi ekibini kuracak” ifadelerini kullandı. 3 dönem kuralını değerlendiren Karayel, “Büyük bir ihtimalle bu 3 dönemlik kurul askıya alınacak. Böylece hem 70 kişi hem de 26 kişi bu 3 dönem kuralına takılmayacak. Genel kuruldan büyük bir ihtimalle böyle bir netice çıkacak. Konuşmalar doğrultusunda geçen dönem milletvekili olan arkadaşlarımız ve yeni olan milletvekili arkadaşlarımızda var. Netice de siyaset böyle bir şeydir. Sonunda millet karar verecek. Kayseri’de de 3. Döneme takılan 3 tane değerli arkadaşımız var ve bende 3. Döneme takılmış olduk. Bu askıya alındığı zaman hep birlikte yeniden aday olacağız. Bunların hepsinin belirlenmesi partinin büyük genel kurulunda alınacak karara bağlı. Bu seçim anayasa tabiri ile yenilenme değil, seçimin yenilenmesidir. Biz yemin ettik milletvekili olduk ama fiilen yasama dönemi 1 Ekim’de başlamaktadır. Yeni seçilen arkadaşlarımız bizde dahil olmak üzere netice itibariyle yasama yılında faaliyete başlamadan seçime girmiş olacağız. İnşallah memleketimiz ve milletimiz için hayırlı olur” dedi. Karayel ayrıca, “Meclis açık olmadığı için komisyonla oluşmadı. ‘AK Parti yine yüzde 41 oy alsın ama tek başına iktidar olsun’ deniliyordu. AK Parti yüzde 41 oy aldı ama tek başına iktidar olamadı. Meclisin 3’te 2’si yenilendi. Bütün partiler de yenilendi. CHP ön seçimle geldi. Mesela onlar ön seçimin kurallarını nasıl koyacaklar. Bizde de meclis grubumuzun 3’te 2’si yenilendi. Diğer dönemlerde aday olan arkadaşlarımız yeniden aday olacak ve onların da büyük bir kısmı yeniden aday gösterilebilir. Listede 9 kişi olacak. Mevcut arkadaşlarımız var. Bunların içerisinde aday olacaklar olur veya olmaz. Merkezimizin yapmış olduğu tespitler vardır” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X