Karda mahsur kalan 3 kişi için helikopterli operasyon!

Bursa’da jandarma ekipleri, karda mahsur kalan 3 kişiyi helikopterle yaptığı operasyonla kurtardı.

Karda mahsur kalan 3 kişi için helikopterli operasyon!

Edinilen bilgiye göre, Keles İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 11 Ocak Pazar günü, Durak Mahallesi’nde ikamet eden A.Y., isimli şahsın arazide mahsur kaldığı bilgisine ulaştı. Yapılan çalışmalar neticesinde A.Y. isimli şahsın Durak Mahallesi, Alakayacık Tepesi mevkiinde bulunan çoban kulübesinde yaşadığı ve 100 adet küçükbaş hayvana baktığı tespit edildi.

Durak Mahallesine 4 kilometre uzaklıkta olduğu öğrenilen arazide yaklaşık 1 metre kar bulunduğu ve mahalleli tarafından A.Y. isimli şahsa ulaşılamadığı, kendisinden 1 haftadır haber alınamadığı tespit edildi. Mahsur kalan şahsa ulaşabilmek için seferberlik başlatan ekipler, Keles İlçe Jandarma Komutanlığından 16, mahalle halkından katılan 6 gönüllü ile birlikte, toplam 22 kişilik arama kurtarma ekibi, şahıs ve hayvanlarını aramak üzere yola çıktı. Keles Belediyesi tarafından görevlendirilen kepçe tarafından açılan yolun 3 kilometrelik kısmını traktörlerle, kalan 1 kilometreyi ise yürüyerek giden ekipler, A.Y.’ye ait olan tek oda ev ve ağıla ulaştı. İçeride şahsın ve hayvanların olmaması üzerine aramayı derinleştiren ekipler, çevrede yapılan arama faaliyetleri sonucu saat 16.30 sularında evinden 1 kilometre ilerde bulunan bir mağarada A.Y.’ye ulaşıldı. Yapılan görüşmelerde işleri olduğu için dönmeyi kabul etmeyen A.Y.’ye yeteri kadar erzak bırakılarak, operasyona son verildi.

Gemlik ilçesinde de 10 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’te Gemlik ilçe merkezine 11 kilometre uzaklıktaki Darıderesi mevkiinde de göçer olarak hayvancılıkla uğraşan A.T. ve eşi S.T.’den 6 gündür haber alamayan yakınları jandarmaya müracaat etti. Mahsur kalan şahıslara ulaşabilmek maksadıyla Bursa İl Jandarma Komutanlığının koordinesinde, Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan 11 ve 2 adet kar motoru, 6 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, 2 adet kar motoru ile birlikte Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) 4 ekip, ile 1 adet kar motoru, Arama Kurtarma Timi (AKUT)’tan 4 personel ve Gemlik belediyesine ait 1 adet iş makinesi olmak üzere, toplam 27 personel, 5 adet kar motoru ve 1 adet iş makinesi ile birlikte arama faaliyetine başlandı.

ŞAHISLARIN YERİNİ HELİKOPTER TESPİT ETTİ 

Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulması, kar motorlarının yetersiz kalması, yolun paletli dozer haricinde açılamaması ve havanın kararması nedeniyle Gemlik Kaymakamının sözlü talimatı gereği kurtarma çalışmalarına 11 Ocak Pazartesi tarihinde sabah saatlerinde başlamak üzere ara verildi. 1 gün sonra yapılan aramalarda Jandarma Genel Komutanlığı’ndan görevlendirilen 1 adet Sikorsky tipi helikopterin havadan destek verdiği, 21 personel, 4 adet kar motoru, Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 paletli dozer ile birlikte, kurtarma faaliyetine tekrar başlandı. Helikopter ile yapılan keşif uçuşu esnasında şahıslar havadan görülerek, JAK timine telsizle, vatandaşların bulundukları yer bildirildi. 12.20 sularında JAK timi tarafından şahıslara ulaşılırken, yapılan telsiz görüşmesinde sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Şahısların bir ihtiyaçlarının bulunmadığı tespit edilince faaliyet vukuatsız olarak sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X