Karda mahsur kalan köylülerin imdadına belediye yetişti

Bursa’nın İnegöl ilçesinde kar sebebiyle elektrikleri ve suları kesilen, yolları kapanan Hamidabat halkının imdadına belediye yetişti. İnegöl Belediyesi ekipleri, yolları açıp, mahsur kalan köylülere gıda yardımında bulundu.

Karda mahsur kalan köylülerin imdadına belediye yetişti

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, ekiplerle birlikte, 10 gündür mahsur kalan Hamidabat kırsal mahallesine gitmek için yola çıktı. İş makineleriyle yolun açılması yaklaşık 6 saat sürdü. Gece saatlerinde köye ulaşan ekipler, suları ve elektrikleri kesilen, ilçe ile irtibatları olmayan halka gıda yardımında bulundu. Köylüler dağıtılan gıda paketlerini kapıştı.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İnegöl’de son 10 gündür yoğun bir kar yağışı var. Hamidabat’da kar yaklaşık 160-170 santim. Son 10 günde 2-3 sefer yollarını açtık. Fakat tekrar aynı gece yollar kapandı. Son iki gündür buradaki vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Buradaki vatandaşımızın 10 gündür ilçeyle irtibatları olamadığı için erzak ve ekmek sıkıntısı vardı. Gelirken yanımızda erzak ve ekmek getirdik. Hava şartları ne olursa olsun imkanlar müsaade ettikçe halkımıza ulaşmaya çalışacağız. Halkımızın her zaman yanındayız” dedi.

Köy muhtarı Mehmet Zeki Kaya ise, “Cenab-ı Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Gece saat 24.00’de İnegöl Belediyesi yolumuzu açarak bize ulaştı. Artık tek sıkıntımız su ve elektrik kaldı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X