Karda mahsur kaldılar

İnegöl’de yoğun kar yağışı nedeniyle ormanlık alanda 200 koyun ile mahsur kalan 3 çoban ve bir çocuğa yaklaşık 6 saatte ulaşıldı.

Karda mahsur kaldılar

İlçeye bağlı Gazelli Mahallesi’nin Yörüklü mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle 3 çoban ve bir çocuk, 200 koyun ile mahsur kaldı. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ve İnegöl Belediyesi ekipleri, iş makinesi ile yol açma çalışmasına başladı. 

Yoldaki heyelan nedeniyle iş makineleri çalışmalarını sonlandırırken, jandarma ekipleri ve köylüler, traktör ile çobanlara ulaşmak için yola devam etti. Bir süre sonra traktör kar nedeniyle ilerleyemeyince yola yaya devam eden ekipler, 6 saatlik çalışmanın ardından çobanlara ulaştı. 

Karda mahsur kalan çobanların sağlık durumlarının iyi olduğu, 7 koyunun soğuktan telef olduğu öğrenildi. Ekiplerin ikna çabalarına rağmen sürüyü bırakıp mahalleye dönemeyeceğini söyleyen çobanlar, sürü için saman istedi. Çobanlar, karların erimesinin ardından mahalleye döneceklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X