Kardelen ABD’ye ilk ihracatı yaptı

Kardelen, Cardelion ve Yaylacık Markaları ile Kestane Şekeri üreten İlka Şekerleme, bu yıl mayıs ayında ABD’de düzenlenen Sweets & Snacks Expo Chicago 2016 Fuarı’nda yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç aldı. Firma, Cardelion markası ile ilk parti ürünlerin

Kardelen ABD’ye ilk ihracatı yaptı

İlka Şekerleme Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir, Avrupa ve Ortadoğu’dan sonra bu yıl rotalarını Amerika kıtasına çevirdiklerini söyledi. Bu yıl mayıs ayında Brezilya ve ABD’de de düzenlenen gıda ve şekerleme fuarlarına katıldıklarını belirten Özdemir, ”Fuarlarda verimli görüşmeler yaptık. Böylece Haziran ayında Brezilya’ya ihracatımız başladı. Hemen ardından ABD’den de sipariş aldık ve geçen hafta bu ülkeye ilk parti ürünlerimizi gönderdik” dedi.

30 ÜLKEYE KESTANE ŞEKERİ

İlka Şekerleme olarak, başta Bursa olmak üzere ülke çapında açtıkları mağazalar ve bayileri aracılığı ile önemli pazar payına sahip olduklarını anlatan Özdemir, 30 dolayında ülkeye de kestane şekeri ihraç ettiklerini vurguladı. İç pazarda Kardelen ve Yaylacık markalarının yanı sıra, talep eden firmaların kendi markaları adı altında da üretim yaptıklarına işaret eden Özdemir, Avrupa ve ABD pazarında ise Cardelion markasını tercih ettiklerini kaydetti. İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün ise, dünya genelinde Fransızların ürettiği kestane şekerlerinin pazara hâkim olduğuna dikkat çekti. Akgün, Fransız ürünlerinin daha yoğun şeker içerdiğini Bursa’ya özgü kestane şekerinde ise kestane tadının ön planda olduğunu söyledi. Dünyada şeker oranı düşük ürünlerin daha çok beğenilmeye başladığı bir süreç yaşandığına vurgu yapan Akgün, ”Yaklaşık 10 yıldır dünyanın en önemli gıda ve şekerleme fuarlarına katılarak ürünlerimizi tanıtıyoruz. Standımız gelenlere kestane şekeri ikram ediyoruz ve olumlu tepkiler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X