Kardeş buluşması

Mudanya Belediyesi’nin kardeş şehri Yunanistan’ın Nea Mudania kentinden gelen heyet ile Fransa’nın Romorantin kenti Belediye Başkanı Senatör Jeanny Lorgeoux Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret ederek karşılıklı dostluk mesajları

Kardeş buluşması

ÖMER BİLİK

 

Yaklaşık 50 kişilik Yunanlı heyete Halkidiki Nea Mudania Belediye Başkanı Manilos Karas, Başkan Yardımcıları Fotis Cirudas ve Gianim Karapantazis, Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis ve Nea Mudania Kilisesi’nin Papazı Ramandonis Atanasios eşlik ederken, diğer Fransız Kardeş Şehir Romorantin Belediye Başkanı Jeanny Lorgeoux, Başkan Yardımcısı Hewlene Ledean ve Danışman Mehmet Dikmen eşlik etti. 

Türkyılmaz ve Manolis Karas iki ülke arasında dostluk mesajları verirken, Manolis Karas, “Hepimiz buradan dostluk  istiyoruz, sizin misafirperverliğinize karşılık biz de size misafirperverliğimizi göstermek isteriz. Burada olmaktan hepimiz çok memnunuz ve temenni ederiz ki, bu ziyaretlerde dostluk ve barış her zaman öne çıksın, her iki ülkenin vatandaşları birbirlerine dostça ve sıkı sıkıya sarılsınlar” dedi. 

BARIŞIN BAŞKENTİ

Bütün dünyaya ‘barış’ diye haykırmak gerektiğini ifade eden Başkan Hayri Türkyılmaz da, “İnsanlarımızın kardeşçe ve barış içerisinde yaşanmasını pekiştirip daha da ileriye götürerek, bütün dünya insanlığına barış diye haykırmamız gerekiyor. İnşallah bunu iki kardeş belediye ve şehir isimleri aynı olan Mudanya olarak başaracağız. Mudanya barışın başkentidir ve barışın başkenti olmayı hak eden birkaç kasaba ve şehirden bir tanesidir” dedi.

TİRİLYE’Yİ GEZDİLER

Konuk heyetler daha sonra Tirilye’ye gidip Kemerli Kilise ve Taş Mektep ile atalarının yaşadıkları sokakları gezdiler. Heyet Uğur Mumcu Kültür Merkezi yanındaki alanda CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’ın da katılımıyla verilen yemekte Yunan müzikleri ile sirtaki, halay ve oyun havaları eşliğinde yorgunluk giderdikten sonra, Mudanya sokaklarını dolaştılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X