Kardeş cinayetine tahrik indirimi

Adana’da kavga ettiği kardeşini tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kardeş cinayetine tahrik indirimi

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Süleyman Boğa (30), yakınları ile avukatlar katıldı.

Sanık savunmasında, kardeşinin uyuşturucu kullandığını, çeşitli suçlardan kaydı bulunduğunu ve hapse birçok kez girdiğini söyledi.

Olay günü maktulün, kendisinden uyuşturucu parası istediğini ve kendisiyle tartıştığını ileri süren Süleyman Boğa, “Belindeki silahı çıkarınca ateş etmesini engellemek için silahı tuttum ve üzerine atladım. Bir süre boğuştuk, o sırada silah iki el ateş aldı. Yere düşünce yaralandığını anladım. Ambulansı aradım ve silahı alarak olay yerinden ayrıldım. Daha sonra polise teslim oldum. Olaydan dolayı pişmanım. Olayda ben de ölebilirdim” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, babası ve ağabeyinin de kendisinden şikayetçi olmadığı sanığa “Yakın akrabayı öldürmek” suçundan ilk önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, olayın ağır tahrik altında işlendiğini gerekçe göstererek cezayı 18, iyi hal indirimiyle de 15 yıla indirdi.

Merkez Çukurova ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde bir kişinin tabancayla vurulduğu ihbarı üzerine olayın yaşandığı apartmana gelen sağlık görevlileri, 5. kattaki dairenin mutfağında yerde buldukları İbrahim Boğa’nın (28) ensesinden tek kurşunla öldürüldüğünü belirlemiş, cinayet sanığı olarak tutuklanan ağabey Süleyman Boğa için “yakın akrabayı öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X