Kardeş şehir Çayır’dan Osmangazi’ye ziyaret

Osmangazi Belediyesi’nin kardeş şehirlerinden Makedonya’nın Üsküp şehri Çayır Belediye Başkanı İzzet Mecidi ve beraberindeki heyet, Başkan Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

Kardeş şehir Çayır’dan Osmangazi’ye ziyaret
İzzet Mecidi ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘Balkanlarda yaşayan Türk ve Müslüman toplum, asırlardır sıkıntı çekti. Bu gün bir barış ve huzur ortamı hakim. İnşallah bu barış ve huzur ortamı bozulmadan sürer. Sayın başkan gibi ileri görüşlü insanların, bu günkü Balkan barışında katkısı çok. Kendisini bu yönüyle de tebrik ediyorum. Bizler de, bu güne kadar olduğu gibi üzerimize düşen görev neyse yerine getirmeye hazırız’ dedi. Çayır Belediyesi ile sosyal, kültürel ve teknik anlamda çok iyi bir kardeşlik ilişkileri bulunduğunu ifade eden Dündar, bu dostluk ve kardeşliğin iki ülke insanı arasındaki bağların güçlenmesine de önemli katkı sağladığını söyledi.
 
HALKLAR KAYNAŞTI
 
Çayır Belediye Başkanı İzzet Mecidi de, kendilerini kabul edip zaman ayırdığı için Başkan Dündar’a teşekkür etti. Osmangazi’nin Çayır Belediyesi’nin ilk kardeş belediyesi olduğunu söyleyen Mecidi, “Kardeş şehir olarak yürüttüğümüz sosyal, kültürel ve teknik işbirliği, Çayır Belediyesi’ne çok büyük katkısı oldu. Bu gün şehrimizde, Osmangazi belediyesinin izlerini taşıyan bir çok eser mevcut. İki belediye arasındaki bu dostluk ve kardeşlik ilişkisi, halkların da kaynaşmasına katkı sağladı. Bu gün Çayır Belediyesinde Süleyman Baki gibi bir isim, Belediye Başkan yardımcılığı görevini yürütüyor. Arnavutça’dan sonra Türkçe resmi dil olarak kabul edildi. Bunlar, çok önemli gelişmeler. Bizler, kendimize Bursa’yı, Osmangazi’yi örnek alıyoruz. Çayır belediyesini yeşil Bursa gibi, yeşil Çayır yapmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X