Kardeşler buluşması Karesi’de yapıldı

Osmangazi Belediyesi’nin Güney Marmara’daki kardeş şehirlerinin bir araya geldiği ‘Kardeş Belediyeler İstişare Toplantısı’, Karesi Belediyesi’nin sahipliğinde Balıkesir’de gerçekleştirildi.

Kardeşler buluşması Karesi’de yapıldı

Balıkesir’in merkez ilçelerinden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kardeş Belediyeler İstişare Toplantısı’na Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Bayramiç Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Muslu ile, Belediye Başkan Yardımcıları ve kardeş belediyelerin Fen İşleri ve Destek Hizmetleri müdürleri katıldı. Mini bir kardeşlik zirvesine dönüşen toplantıya ev sahipliği yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bizler, yerel yönetimlerimizin kendi olanaklarıyla büyük işler başaracağına inanıyoruz’ dedi.

Gerçekleştirdikleri ‘Kardeş Belediyeler İstişare Toplantısı’nın, yapmış oldukları işlerle ilgili tecrübe paylaşımında bulunmanın son derece önemli olduğuna işaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, “Belediyeciliğin okulu yok, seçilip başkan oluyoruz, herkes kendi tecrübesi ile bir şeyler yapıyor. Her belediyenin kendine has sorunları var, farklı belediyelerde aynı işi yapan kişiler bir araya gelince, yaptıkları işlerde edindikleri tecrübeleri, yaşadıkları sorunlar karşısında geliştirdikleri çözümleri karşılıklı olarak birbirleriyle paylaşma fırsatı buluyor” dedi.

Dündar, “Güney Marmara’daki kardeş belediyelerimizle bir araya gelerek hem diyaloglarımızı güçlendirelim, hem de müdürlüklerimiz arasında bilgi ve tecrübelerimizi karşılıklı paylaşalım istedik. Bu toplantıları bundan sonra da farklı ilçelerde buluşarak sürdürme düşüncesindeyiz” diye konuştu. 

Toplantıların ardından başkanlar belediye binasındaki hizmet noktalarını, Zafer İlkokulu’nda yapılan modern spor tesislerini, Alparslan Türkeş Spor Kompleksi’nde hizmet veren Karesi Spor Okulu’nun çalışmalarını ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin hizmete soktuğu Çocuk Köyü’nde incelemelerde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X