Karsak Deresi’ne önlem isteniyor

Orhangazi’den başlayıp Gemlik’te körfezle buluşan Karsak Deresi, eriyen kar suları sonrasında tehlikeli hale geldi. Debisi yükselen dere hem ana yol, hem de çevresinde kurulu yerleşim bölgeleri için heyelan riski taşıdığı belirtildi.

Karsak Deresi’ne önlem isteniyor

CEMAL KIRGIZ

 

Dere çevresine önlem alınmasını isteyen bölge sakinleri, tehlikeli durumun ancak istinat duvarı yapılmasıyla önlenebileceğini vurguluyorlar. Kış aylarında yol ve yerleşim bölgelerine cepheli zeminin giderek aşındığını hatırlatan bölge sakinleri, yaklaşık bin-bin 500 metrelik hem ana yola cepheli hem de yerleşim bölgelerine cepheli istinat duvarı ile tehlikenin giderilebileceğini savunuyorlar. Bölge sakinleri, “Tehlike, faciaya dönüşmeden önlem alınmalı. Debisi yükselen dere suyu gün geçtikçe zemini daha fazla tahrip ediyor. Yer yer baş gösteren toprak kaymaları, daha büyük bir heyelana sebep olabilir. Çok geç olmadan önlem alınmalı” diye konuştular.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X